:

Welke kaas is typisch Frans?

Yasmine Vermeulen
Yasmine Vermeulen
2025-07-26 23:46:03
Count answers : 34
0
Un camembert. Un brie de Meaux. Du roquefort. Wielen van geperste gekookte kaas. Goat cheese. Du Reblochon. Munsterkaas. Maroille is de kaas van het noorden. Du Cantal. Van Pont-l'évêque.
Mustafa Phillipsen
Mustafa Phillipsen
2025-07-26 23:30:01
Count answers : 32
0
Roquefort Camembert Brie Chevre Bresse Bleu Reblochon Valencay Boursin Neufchatel

Lees ook

Hoe gezond is Franse kaas?

Het wordt wel de Franse paradox genoemd: Fransen nuttigen veel kaas en wijn, maar hebben relatief we Lees meer

Welke kazen zijn het gezondst?

De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout. Verder ook magere platte Lees meer

Loek Loukili
Loek Loukili
2025-07-26 18:55:53
Count answers : 32
0
Brie is misschien wel de bekendste Franse witschimmelkaas. Camembert komt oorspronkelijk uit Normandië. Samen met de brie is dit de meest populaire kaas uit Frankrijk. Comté is de meest gegeten kaas in Frankrijk. Roquefort is één van de bekendste blauwschimmelkazen met een streng keurmerk. Port salut behoort tot de zachte kazen. De Morbier is een halfharde kaas die uit het dorp Morbier in Frankrijk komt. Emmentaler is eigenlijk een Zwitserse kaas maar hij wordt ook volop in grote delen van Frankrijk geproduceerd, waardoor het toch een Franse kaas mag heten.
Mohamed Koster
Mohamed Koster
2025-07-26 18:06:00
Count answers : 25
0
Franse kaas heeft vaak een wat gewaagdere smaak dan Nederlandse kaas, wat met name komt door de verschillende kruiden en diverse rijpingsprocessen. Brie en camembert zijn voorbeelden van zachte Franse kazen. Marcaire: het opeten van de korst is niet gangbaar bij alle kazen, maar bij Marcaire kan dit wel. De kaas kent de Vogezen als herkomst en is ondanks de zachte structuur net wat pittiger van smaak dan brie. Morbier is een voorbeeld van harde Franse kaas. Morbier wordt vaak gegeten op een stukje ‘baguette’. Comté is een typische bergkaas die vaak bij de lunch wordt gegeten. De smaak heeft wat weg van noten, waarmee deze kaas erg toegankelijk is om te eten.

Lees ook

Hoe eten Fransen kaas?

Fransen eten kaas als onderdeel van hun maaltijd, vooral tijdens de lunch en diner. In de kantine va Lees meer

Wat is er zo bijzonder aan Franse kaas?

Franse kaas is zeer divers en rijk aan smaken, zoals blijkt uit de beschrijvingen van de 137 Franse Lees meer

Floortje Verhoeven
Floortje Verhoeven
2025-07-26 16:44:41
Count answers : 28
0
Brie de Meaux is een traditionele variant op de welbekende roombrie en wordt gemaakt in de omgeving van de Franse plaats Meaux, ten zuidoosten van Parijs. De camembert is oorspronkelijk afkomstig uit Normandië, waar de lekkerste camemberts gemaakt worden. Roquefort Papillon is de koning onder de blauwaderkazen. Deze blauwaderkaas is afkomstig uit Frankrijk en wordt gemaakt van rauwe schapenmelk. De Morbier is een halfharde kaas, afkomstig uit het gelijknamige Franse dorpje Morbier in de Jura. De Comté is een halfharde Franse kaas gemaakt van rauwe melk. Deze kaas wordt al ruim 800 jaar gemaakt en is de meest gegeten kaas in Frankrijk.
Maaike van den Pol
Maaike van den Pol
2025-07-26 15:32:39
Count answers : 41
0
De kaas die typisch Frans is, zijn de kazen uit de Auvergne-Rhône-Alpes, zoals Abondance, Beaufort, Bleu d'Auvergne, Bleu du Vercors Sassenage, Cantal, Fourme d'Ambert, Gaperon, Reblochon, Rigotte de Condrieu, Saint-Félicien, Saint-Marcellin, Saint-Nectaire, Salers en Tome des Bauges. Verder zijn ook de kazen uit de Jura & Bourgogne typisch Frans, zoals Comté en Morbier. Ook de Roquefort Papillon uit Zuid-West Frankrijk is een typisch Franse kaas, evenals de Rocamadour en de Ossau Iraty. Tot slot zijn de Sainte Maure-de-Touraine uit Noord & Midden Frankrijk ook typisch Frans.

Lees ook

Is Franse kaas goed voor je darmen?

Natuurlijke kaas – gemaakt met natuurlijke probiotica – kan darmontstekingen en dus ook buikontsteki Lees meer

Waarom staat Frankrijk bekend om zijn kaas?

Frankrijk is bekend om zijn kaas, vooral zijn brie. De smaak van brie kan zeer verschillen, afhankel Lees meer

Selina Broek
Selina Broek
2025-07-26 15:32:09
Count answers : 22
0
Comté is aromatisch en heeft tonen van gedroogd fruit. Die gaan perfect samen met een stukje stevige, volle Comté. Camembert en cider zijn de beste combinaties die vaak uit dezelfde regio komen. Dat is ook het geval bij camembert en cider uit Normandië. Appelcider haalt namelijk de melkaroma’s uit de camembert naar boven. Echte liefde is het tussen de bubbels en het zuurtje van de champagne en de romige smaak van de brie. Kies het liefst een champagne brut of Blanc de Blancs. Chavignol is een dorpje in de buurt van de wijngaarden van Sancerre. Deze geitenkaas past mooi bij de fruitige frisse wijn. Het zoete in de wijn en het zoute in de kaas zorgen voor een kleine smaakexplosie in je mond. Natuurlijk gaat Roquefort ook perfect samen met een glaasje port.