:

Waarom heet het piccalilly?

Kyano Vink
Kyano Vink
2025-08-09 10:32:26
Count answers : 31
0
Het artikel geeft geen antwoord op de vraag waarom het piccalilly heet.
Imke Bos
Imke Bos
2025-08-04 11:34:38
Count answers : 32
0
De eerste piccalillies zouden een zure inmaak zijn van slechts één soort groente: de Indiase “lila”, vandaar de naam Picca-lilly, maar gaandeweg werden er gemengde groenten uit eigen land voor gebruikt, terwijl de azijn werd vermengd met gemalen mosterzaad en kurkuma.

Lees ook

Wat is de oorsprong van pickles?

Piccalilly is een van oorsprong Engels product. De fel-gele kleur is doorgaans afkomstig van kurkum Lees meer

Is pickles hetzelfde als piccalilly?

Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten, met name augurken, zilveruitjes en bloemkool. Het Lees meer

Timo Zum Vörde Sive Vörding
Timo Zum Vörde Sive Vörding
2025-07-22 16:44:13
Count answers : 38
0
Het woord piccalilly komt van het Engelse woord ‘pickle’ wat pekelen betekent.
Joris Koç
Joris Koç
2025-07-22 15:12:14
Count answers : 31
0
Piccalilly is van oorsprong een Engels tafelzuur dat op zich weer een variatie was op een Indiaas bijgerecht. In Engeland wordt de y een i.

Lees ook

Wat zit er in pickles?

Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten, zoals augurk, zilverui, bloemkool, wortel of knolse Lees meer

Wat zijn Belgische pickles?

Onze pickles zijn waarschijnlijk geïnspireerd op de Engelse “piccalilli”. De oudste versie van deze Lees meer

Bas Yüksel
Bas Yüksel
2025-07-22 10:44:35
Count answers : 39
0
Het artikel geeft geen expliciete verklaring over waarom het piccalilly heet. In de tekst staat enkel dat piccalilly in België 'pickles' wordt genoemd, maar dit zegt niets over de naam 'piccalilly'. Ook wordt niet uitgelegd waarom het gerecht zo heet.
Joshua Huurdeman
Joshua Huurdeman
2025-07-22 10:35:04
Count answers : 30
0
De naam "piccalilli" is afgeleid van het Hindi woord "pikali", wat "kleine augurk" betekent. Hoewel piccalilly vandaag de dag vooral geassocieerd wordt met de Britse keuken, heeft het zijn oorsprong in India. Britse kolonisten brachten het recept naar Europa, waar het verder werd ontwikkeld.

Lees ook

Wat is een pickle pers?

Met behulp van de pickle pers, ook wel bekend als tsukemonoki, kun je eenvoudig en snel groenten en Lees meer

Waar hoort piccalilly bij?

Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken v Lees meer

Hamza van de Wal
Hamza van de Wal
2025-07-22 09:07:47
Count answers : 31
0
Het woord piccalilly komt van het Italiaanse piccante, dat ‘pikant’ of ‘pittig’ betekent. Piccalilly heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Het ontstond oorspronkelijk in India als een manier om groenten te conserveren. De Britten ontdekten piccalilly tijdens hun kolonisatie van India, en brachten het gerecht mee terug naar Engeland. Het werd in de 18e eeuw erg populair in Groot-Brittannië. Piccalilly is een bron van foliumzuur en ijzer, maar ook van voedingsvezels. Ondanks de flinke hoeveelheid groente en voedingsstoffen valt piccalilly helaas toch onder de minder gezonde voedingsmiddelen, omdat het een aanzienlijke hoeveelheid zout bevat. Piccalilly is bijzonder veelzijdig, en kan in allerlei verschillende gerechten gebruikt worden. Zo wordt piccalilly vaak gebruikt als broodbeleg of condiment, toegevoegd aan salades, of gebruikt als topping voor gebakken aardappelen. Vanwege zijn pittige smaak wordt piccalilly ook regelmatig gebruikt als smaakmaker voor vlees en vis. Het is een geliefd ingrediënt in veel Britse gerechten.
Rayan Bosch
Rayan Bosch
2025-07-22 08:36:45
Count answers : 25
0
Wil je meer weten over de oorsprong van piccalilly, waarom het piccalilly heet en of de oorsprong nu Nederlands, Brits of Indiaas is? Lees dan deze foodlog over de oorsprong van piccalilly.

Lees ook

Is pickles gezond?

Mosterd, pickles en ketchup zijn zoutrijk. Daarom gebruik je die best minder, alleen om af te wisse Lees meer

Hoe maak je een pickle?

Hoe maak je pickles? Zelf pickles maken is verrassend eenvoudig. Het enige wat je echt nodig hebt is Lees meer

Tijmen Kanhai
Tijmen Kanhai
2025-07-22 06:03:27
Count answers : 28
0
Wil je meer weten over de oorsprong van piccalilly, waarom het piccalilly heet en of de oorsprong nu Nederlands, Brits of Indiaas is? Lees dan deze foodlog over de oorsprong van piccalilly. Wil je meer weten over de oorsprong van piccalilly, waarom het piccalilly heet en of de oorsprong nu Nederlands, Brits of Indiaas is? Lees dan deze foodlog over de oorsprong van piccalilly. Van oorsprong is het een Engels product. De Britten hebben hierbij afgekeken van de Indiase keuken. Ze hebben de piccalilly alleen dusdanig aangepast, dat deze beter toepasbaar werd voor gebruik in de Engelse keuken.
Rick Vos
Rick Vos
2025-07-22 05:54:40
Count answers : 33
0
Het Aathia slaat op atjar of achar, een van oorsprong Perzisch woord dat is overgenomen door Indiase en Sri Lankaanse keuken. Dat plastic zakje met zure kool dat je soms als bijgerecht krijgt. Het Lily lijkt te verwijzen naar het Indiase woord Lehya. Dat wordt gebruikt voor voedsel dat bedoeld is om op te likken. In een cultuur waarin met de hand gegeten wordt, natuurlijk niet heel vreemd.

Lees ook

Is een pickle een augurk?

De vrucht die gebruikt wordt voor het maken van de augurk is kort en wordt overwegend gebruikt voor Lees meer

Senna Yavuz
Senna Yavuz
2025-07-22 05:51:46
Count answers : 39
0
Het artikel noemt geen reden waarom piccalilly zo heet.
Elisabeth Maas
Elisabeth Maas
2025-07-22 05:43:07
Count answers : 44
0
Het artikel vermeldt niet waarom het piccalilly heet.
Stefan Wolters
Stefan Wolters
2025-07-22 05:15:22
Count answers : 29
0
De naam ‘Piccadilly’ kent een heel andere betekenis. De naam is ontleend aan de kleermaker Robert Baker, die eind 16e, begin 17e eeuw een winkel had aan The Strand. Hij verwierf een fortuin met de productie van picadils of piccadillies, een bepaald soort stijve boorden die destijds in de mode waren. Met behulp van deze nieuwe rijkdom kocht hij een groot stuk land, waar hij rond 1612 een landhuis liet bouwen. Na 1660 ontwikkelde de omgeving zich tot een chique woonwijk. Ik associeerde de naam ‘Piccadilly’ vroeger altijd abusievelijk met ‘piccallilly.’ Maar piccalilly is iets anders: Het is een ingelegd mengsel van groenten, met name augurken, zilveruitjes en bloemkool. Het gebruikte zuur is een mengsel van azijn en mosterd, waardoor het een frisse smaak heeft. Piccalilly is een van oorsprong Engels product, dat bij bonen en stamppotten, maar ook op brood wordt gegeten. Het wordt tegenwoordig in frituren ook wel geserveerd als saus over friet. De fel-gele kleur is doorgaans afkomstig van kurkuma-wortel (oftewel koenjit in de Indische keuken). In dit geval was de naam ‘Piccadilly’ ongetwijfeld ontleend aan de gelijknamige straat in Londen, uitkomend op Piccadilly Circus aldaar.