Is pickles hetzelfde als piccalilly?

Joël Visser
2025-07-22 08:47:54
Count answers
: 1
Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten, zoals augurk, zilverui, bloemkool, wortel of knolselderij.
Piccalilly (in België ook pickles genoemd) is een ingelegd mengsel van groenten, zoals augurk, zilverui, bloemkool, wortel of knolselderij.
Kant-en-klare pickles in glazen bokalen werden in België in 1886 geïntroduceerd door Devos Lemmens.

Britt Verhoeven
2025-07-22 08:29:23
Count answers
: 4
Pickles is van oorsprong een Engels tafelzuur dat op zich weer een variatie was op een Indiaas bijgerecht.
In Nederland is de meeste Piccalilly een knettergele prut met fijngestampte groentes.
Ingrediënten voor circa 1 pot:
100 gram fijngesneden groenten zoals bloemkoolroosjes, wortel, paprika, boontjes etc.
15 gram zilveruitjes
15 gram augurk
handje zeezout
150 ml witte wijnazijn
10 gram suiker (bruine rietsuiker of witte kristalsuiker naar keus of vervangen door zoetstof)
8 gram tarwebloem of maïsmeel (geen maïzena)
1 dessertlepel zonnebloemolie
1 dessertlepel Engelse mosterdpoeder (Colman’s) Of Dijon mosterd
snufje nootmuskaat
snufje cayennepeper
½ el kurkuma (geelwortelpoeder, koenjit)
1 tl gemberpoeder (djahé)
1 tl kerriepoeder (indien je scherpe kerrie gebruikt de cayennepeper weglaten)
Optioneel:
½ tl korianderzaad
½ tl mosterdzaad
Je kunt de pickles nu zeker een jaar goed bewaren.
Ze zeggen dat je minstens 4 weken moet wachten om zo de smaken te laten ontwikkelen…. ach ja, ze zeggen zoveel!

Mika Schipper
2025-07-22 05:20:15
Count answers
: 1
Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten, met name augurken, zilveruitjes en bloemkool.
Het wordt ook wel piccalilly genoemd, of in België pickles.
Dit zijn twee namen voor hetzelfde product.
Piccalilly (in België ook pickles genoemd) is een ingelegd mengsel van groenten, met name augurken, zilveruitjes en bloemkool.
Kruidensaus
Pickles
Saus
In België wordt piccalilly ook pickles genoemd.
Deze termen worden dus door elkaar gebruikt.