:

Waar hoort piccalilly bij?

Ivan Pham
Ivan Pham
2025-09-11 11:47:28
Count answers : 32
0
Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig op een sandwich met kaas en/of ham. Piccalilly maken? Dit heerlijke recept is makkelijk en perfect als smaakmaker bij kaas, vlees, vis of stamppot.
Noortje Hussein
Noortje Hussein
2025-09-10 15:05:26
Count answers : 33
0
Piccalilly hoort bij groenten als wortel, bloemkool, meiknol, pastinaak, etc. Voor piccalilly kun je allerlei soorten groenten gebruiken. Kook harde groenten zoals wortel, prei, ui, pastinaak, bloemkool, meiknol, etc. eerst even kort in kokend water. Zachte groenten zoals paprika of komkommer hoef je niet eerst te koken. Je kunt ook kruiden toevoegen zoals peterselie of dille.

Lees ook

Wat is de oorsprong van pickles?

Piccalilly is een van oorsprong Engels product. De fel-gele kleur is doorgaans afkomstig van kurkum Lees meer

Is pickles hetzelfde als piccalilly?

Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten, met name augurken, zilveruitjes en bloemkool. Het Lees meer

Maud Merckx
Maud Merckx
2025-08-27 23:12:20
Count answers : 35
0
Klassiek wordt piccalilly in fijngesneden of gepureerde vorm vooral gebruikt om een sandwich met kaas, ham of worst mee op te fleuren. Als de groenten in hapklare stukken worden gelaten kan het eigenlijk overal bij worden gegeten waar je ook normale pickles bij eet. Door de zure smaak is het een perfecte tegenhanger bij vettig eten. Op een uitgebreide borrelplank zou je dus cornichons door zelfgemaakte piccalilly kunnen vervangen. Of eet het naast een mooi stuk (zelfgemaakte) pate of terrine. Als je nog een stapje verder wil gaan dan een goede borrelplank is piccalilly ook heerlijk bij een stuk kalfs- of varkensrollade. Of combineer het met snoekbaars, buikspek, kapucijners zoals bij restaurant Apostrof in Amsterdam.
Amir van der Meulen
Amir van der Meulen
2025-08-27 23:12:12
Count answers : 30
0
Serveer de kapucijners met de spekjes, het spekvet en piccalilly naar smaak. Lekker met groene kropsla en gebakken uienringen.

Lees ook

Wat zit er in pickles?

Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten, zoals augurk, zilverui, bloemkool, wortel of knolse Lees meer

Wat zijn Belgische pickles?

Onze pickles zijn waarschijnlijk geïnspireerd op de Engelse “piccalilli”. De oudste versie van deze Lees meer

Daphne de Leeuw
Daphne de Leeuw
2025-08-27 21:00:04
Count answers : 33
0
Piccalilly is een van oorsprong Engels product, dat bij bonen en stamppotten, maar ook op brood wordt gegeten. Het wordt ook wel gebruikt als fritessaus.
Fleur Post
Fleur Post
2025-08-27 20:13:07
Count answers : 35
0
Piccalilly wordt gegeten bij stamppot, een stukje vlees of op brood. De saus is een lekkere smaakmaker bij onder andere stamppotten en bijbehorend vlees, zoals rook- of braadworst. Ook als saus bij friet is piccalilly heel geschikt. Probeer het mengsel ook eens op een geroosterde boterham met kaas of serveer hem in een bakje bij een kaasplankje.

Lees ook

Wat is een pickle pers?

Met behulp van de pickle pers, ook wel bekend als tsukemonoki, kun je eenvoudig en snel groenten en Lees meer

Waarom heet het piccalilly?

Het artikel vermeldt niet waarom het piccalilly heet. Lees meer

Amira Peters
Amira Peters
2025-08-27 17:38:22
Count answers : 23
0
Serveer de kapucijners met de spekjes, het spekvet en piccalilly naar smaak. Lekker met groene kropsla en gebakken uienringen.
Jake Wagenvoort
Jake Wagenvoort
2025-08-24 15:19:53
Count answers : 19
0
Klassiek wordt piccalilly in fijngesneden of gepureerde vorm vooral gebruikt om een sandwich met kaas, ham of worst mee op te fleuren. Als de groenten in hapklare stukken worden gelaten kan het eigenlijk overal bij worden gegeten waar je ook normale pickles bij eet. Door de zure smaak is het een perfecte tegenhanger bij vettig eten. Op een uitgebreide borrelplank zou je dus cornichons door zelfgemaakte piccalilly kunnen vervangen. Of eet het naast een mooi stuk (zelfgemaakte) pate of terrine. Piccalilly is ook heerlijk bij een stuk kalfs- of varkensrollade. Of combineer het met snoekbaars, buikspek, kapucijners zoals bij restaurant Apostrof in Amsterdam.

Lees ook

Is pickles gezond?

Mosterd, pickles en ketchup zijn zoutrijk. Daarom gebruik je die best minder, alleen om af te wisse Lees meer

Hoe maak je een pickle?

Hoe maak je pickles? Zelf pickles maken is verrassend eenvoudig. Het enige wat je echt nodig hebt is Lees meer

Marit Timmermans
Marit Timmermans
2025-08-18 00:21:09
Count answers : 29
0
Piccalilly wordt gegeten bij stamppot, een stukje vlees of op brood. De saus is een lekkere smaakmaker bij onder andere stamppotten en bijbehorend vlees, zoals rook- of braadworst. Ook als saus bij friet is piccalilly heel geschikt (probeer eens een combinatie van mayonaise en piccalilly – hemels!). Probeer het mengsel ook eens op een geroosterde boterham met kaas of serveer hem in een bakje bij een kaasplankje – het friszure van de saus is een goeie tegenhanger voor de romige kaas.
Ashley Peters
Ashley Peters
2025-08-09 14:49:50
Count answers : 31
0
Vul de schoongemaakte potten tot net onder de rand met de piccalilly en sluit de deksels goed af. Bekijk hier de video van dit recept Voor piccalilly kun je allerlei soorten groenten gebruiken. Kijk wat er in het seizoen is. Kook harde groenten zoals wortel, prei, ui, pastinaak, bloemkool, meiknol, etc. eerst even kort in kokend water (blancheren). Spoel vervolgens koud en laat goed uitlekken. Zachte groenten zoals paprika of komkommer hoef je niet eerst te koken. Je kunt ook kruiden toevoegen zoals peterselie of dille.

Lees ook

Is een pickle een augurk?

De vrucht die gebruikt wordt voor het maken van de augurk is kort en wordt overwegend gebruikt voor Lees meer

Faas Mohan
Faas Mohan
2025-07-29 20:43:39
Count answers : 35
0
Bij Jumbo vind je inspiratie voor veel lekkere piccalilly saus recepten met tips om van jouw piccalilly saus gerecht een succes te maken. Serveer de stamppot met de stooflapjes en de piccalilly. Verwarm intussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Voeg de melk in scheutjes toe en voeg de andijvie toe. Giet de atjar tjampoer af en voeg samen met de mayonaise aan de bloemkool toe. Meng goed.
Colin van der Meer
Colin van der Meer
2025-07-22 06:40:18
Count answers : 24
0
Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten, zoals augurk, zilverui, bloemkool, wortel of knolselderij. Het wordt ook wel gebruikt als fritessaus. Piccalilly is een van oorsprong Engels product, dat bij bonen en stamppotten, maar ook op brood wordt gegeten.
Gerrit le Gulcher
Gerrit le Gulcher
2025-07-22 05:47:32
Count answers : 28
0
Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig op een sandwich met kaas en/of ham. Dit heerlijke recept is makkelijk en perfect als smaakmaker bij kaas, vlees, vis of stamppot.