Hoe wil ik mijn biefstuk gebakken?

Juul Lijn
2025-07-19 01:37:32
Count answers
: 1
Hoe bak je nu de perfecte biefstuk zonder dat het vlees taai wordt of je niet het gewenste resultaat bereikt.
Hoe bak je een biefstuk medium of rare?
Wil je biefstuk medium bakken?
Hou dan daarna een baktijd van 3-4 minuten aan.
Wil je biefstuk rare bakken?
Dan hou je een baktijd van 3 minuten aan.
Wil je een doorbakken biefstuk?
Dan kun je 6 minuten aanhouden.
Je kunt ook een vleesthermometer gebruiken en de kerntemperatuur meten voor de juiste garing.
Voor een rare biefstuk hou je een temperatuur van 45-50 graden aan.
Voor een medium biefstuk hou je een temperatuur van 60 graden aan en voor een well-done biefstuk moet de kerntemperatuur 70 graden zijn.
Schroei het vlees op een hoog vuur in 1 minuut per kant goudbruin.
Zet het vuur lager en bak de biefstuk nog een minuut of 3 – 4 voor een medium garing.
Houd je van rare houd dan 3 minuten aan.
Liever doorbakken dan is 6 minuten een goed uitgangspunt.
Lees ook
- Hoe maak je de perfecte biefstuk klaar?
- Wat is de meest favoriete manier om een biefstuk te bereiden?
- Hoe kan ik een malse biefstuk krijgen?
- Hoe bereiden chefs de perfecte biefstuk?
- Hoe bak ik perfecte biefstuk a la Loetje?
- Wat past het beste bij biefstuk?
- Hoe kan ik biefstuk mals maken?
- Hoe wordt biefstuk bereid?
- Hoe lang moet ik biefstuk bakken?