Hoe kan ik een malse biefstuk krijgen?

Selina van de Ven
2025-07-19 03:14:52
Count answers
: 3
Als zoon van de slager leg ik je uit hoe jij jouw biefstuk het beste kunt bakken. Stap 1. Neem de biefstuk uit de koelkast en laat deze minimaal één uur op kamertemperatuur komen. Stap 2. Dep de biefstuk droog. Zorg dat het grootste gedeelte van de vocht om de biefstuk weg is. Dit zorgt voor een mooier bruiningsproces.
Stap 3. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe samen met het scheutje olie.
Stap 4. Zet het vuur iets lager zodat de boter niet verbrandt. Maar niet te laag, het vlees moet wel blijven doorbakken. Stap 5. Afhankelijk van hoe jij je biefstuk wilt serveren bak je de biefstuk nog kort door. Stap 6. Een stap die je zeker niet mag overslaan in het laten rusten van de biefstuk. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie met een kleine opening voor de stoom. Laat de biefstuk zo nog 3 tot 5 minuten rusten. Geniet van de perfecte biefstuk.

Isabelle Verhoeven
2025-07-19 01:53:17
Count answers
: 2
Wat is biefstuk? Biefstuk is een verzamelnaam voor malse stukken vlees dat wordt gesneden uit verschillende delen van een rund (of kalf).
Hoe bak je een biefstuk? Thomas’ eerste tip voor het biefstuk bakken begint bij het begin: de kwaliteit van de biefstuk.
Een goed stuk vlees herken je aan een mooie, verse rode kleur en het vlees mag best wat vettig zijn.
Thomas: 'Eigenlijk geldt bij biefstuk: hoe meer vet, hoe meer smaak.''
Haal de biefstuk een half uur voordat je 'm gaat bereiden uit de koelkast, zodat-ie op kamertemperatuur komt.
Wanneer de biefstuk op kamertemperatuur is, kruid je het vlees met zout.
Bak de biefstuk in boter in een goede, hete pan.
Thomas: ''Zorg dat de pan goed heet is.
Je wilt namelijk niet dat het vlees gaat koken, het moet schroeien.
De pan is heet genoeg als de boter niet meer schuimt en bíjna verkleurt.
Je legt het vlees dus in de pan vlak voordat de boter verkleurt.
Gebruik hiervoor een pan met anti-aanbaklaag.
Dat kan gewoon een koekenpan zijn, als de anti-aanbaklaag maar goed is.''
Bak je biefstuk tot de gewenste garing (rare, medium of well done).
Gouden tip: het vlees arroseren.
Dit is een garingstechniek waarbij je de pan wat schuiner houdt en de roomboter steeds over het vlees blijft scheppen.
Lees ook
- Hoe maak je de perfecte biefstuk klaar?
- Wat is de meest favoriete manier om een biefstuk te bereiden?
- Hoe wil ik mijn biefstuk gebakken?
- Hoe bereiden chefs de perfecte biefstuk?
- Hoe bak ik perfecte biefstuk a la Loetje?
- Wat past het beste bij biefstuk?
- Hoe kan ik biefstuk mals maken?
- Hoe wordt biefstuk bereid?
- Hoe lang moet ik biefstuk bakken?