:

Hoe maak je de perfecte biefstuk klaar?

Bastiaan Jdotte
Bastiaan Jdotte
2025-07-19 04:35:45
Count answers : 2
0
Stap 1: laat de biefstuk op kamertemperatuur komen Leg de biefstuk minimaal 20-30 minuten buiten de koelkast. Stap 2: dep de biefstuk droog Dep het vlees droog met keukenpapier. Stap 3: breng de biefstuk op smaak Met peper, zout en eventuele andere kruiden. Stap 4: verhit een pan Liefst een koekenpan met dunne bodem. Stap 5: smelt de boter in de pan Voeg per biefstuk zo’n 125 gram margarine toe aan de pan. Stap 6: leg de biefstuk in de pan Leg ‘m rustig en ‘van je af’ neer in de pan voor zo min mogelijk spetters. Stap 7: bak de biefstuk naar wens Daar komt het lastigere deel. Bak de biefstuk zo rare, medium of well done als je zelf wil. Rare biefstuk bakken 30 seconden tot 1,5 minuut per kant Medium biefstuk bakken 1,5 tot 3 minuten per kant Well done biefstuk bakken 3 tot 4 minuten per kant Stap 8: laat de biefstuk rusten Haal de biefstuk uit de pan en pak het vlees losjes in met aluminiumfolie. Stap 9: maak de jus Ondertussen maak je de jus. Stap 10: serveren Leg de biefstuk op je bord en overgiet met jus.
Mason Huel
Mason Huel
2025-07-19 04:32:34
Count answers : 2
0
Haal de ossenhaas ruim van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Bestrooi ze royaal met zout en peper. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Draai het vuur ietsje lager zodra de pan heet is. Laat de margarine smelten (een half pakje,125 gr per biefstuk). Laat de boter uitbruisen tot de belletjes weg zijn getrokken en de boter begint te kleuren. Bak de biefstukken op halfhoog vuur aan beide kanten 3 minuten voor medium-rare. Bij Loetje bewegen ze de biefstuk (gebruik hiervoor een tang of 2 spatels) door de pan. Neem de biefstukken uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en laat ze 7-10 minuten rusten. Maak intussen de jus. Zet de pan terug op halfhoog vuur en blus af met een scheutje warm water. Het bakvet gaat bruisen en verdampt deels. Schraap met een houten spatel de aanbaksels los van de bodem van de pan. Laat de jus zachtjes indikken. Schenk de dressing over de gemengde sla en hussel goed door. Leg de biefstukken op de borden, schenk royaal de jus overheen en geef de gebakken uien en salade er bij. Serveer met het brood.
Ivan de Bruijn
Ivan de Bruijn
2025-07-19 03:02:59
Count answers : 0
0
Haal de biefstuk een half uur voordat je 'm gaat bereiden uit de koelkast, zodat-ie op kamertemperatuur komt. Wanneer de biefstuk op kamertemperatuur is, kruid je het vlees met zout. Bak de biefstuk in boter in een goede, hete pan. Zorg dat de pan goed heet is. Je wilt namelijk niet dat het vlees gaat koken, het moet schroeien. Bak je biefstuk tot de gewenste garing (rare, medium of well done). Je biefstuk is rare wanneer: je met je vinger op het vlees drukt en het vlees helemaal geen tegendruk geeft. De biefstuk is medium wanneer het meer tegendruk geeft. Als je met je vinger op de biefstuk drukt en het vlees springt meteen terug, dan is de biefstuk well done. Een beetje vuurvaste hand is hierbij gewenst.
Teun van den Velden
Teun van den Velden
2025-07-19 02:49:35
Count answers : 2
0
Zorg ervoor dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Haal hem een half uur van tevoren uit de koelkast. Dep de biefstuk een beetje droog met een keukenpapiertje. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit wat olijfolie en boter in een koekenpan. Laat de pan goed heet worden. Olijfolie kan deze hitte prima aan en boter zorgt voor een lekkere smaak en mooie kleur. Schroei het vlees op een hoog vuur in 1 minuut per kant goudbruin. Wil je biefstuk medium bakken, hou dan daarna een baktijd van 3-4 minuten aan. Wil je biefstuk rare bakken, dan hou je een baktijd van 3 minuten aan. Wil je een doorbakken biefstuk, dan kun je 6 minuten aanhouden. Kijk ook goed naar het stukje vlees wat in de pan ligt. Is het een wat dikker stuk vlees, dan kun je gerust een minuutje erbij optellen. Haal de biefstuk uit de pan en leg hem op een schone snijplank. Dek de biefstuk af met wat aluminiumfolie en laat hem zo 5 minuten rusten. Snijd de biefstuk in plakjes (dit noemen ze trancheren) en maak er een lekkere salade van. Of serveer de biefstuk met frieten en een lekker sausje.