:

Hoe bak ik perfecte biefstuk a la Loetje?

Juul Aslan
Juul Aslan
2025-07-19 02:45:42
Count answers : 1
0
Om een perfecte biefstuk a la Loetje te bakken, moet je eerst het vlees kiezen. Naar het verluidt gebruiken ze bij Loetje Zuid Amerikaanse ossenhaas, maar Iers rundvlees is ook een goede optie. Vervolgens neem je een pak Blueband en smelt dit in een bakpan op hoog vuur. Leg de steaks erin wanneer de bubbeltjes weg zijn en bak ze afhankelijk van de dikte een minuutje of twee á drie per kant. Het is ook belangrijk om de steaks naar gewenste cuisson te bakken, bij Loetje serveren ze standaard medium-rare. Laat het vlees even rusten, dit kan onder een stukje alufolie, en ondertussen kun je een snee witbrood diagonaal in tweeën snijden en eventueel dubbel gefrituurde aardappeltjes opdienen. De biefstuk Loetje wordt geleverd met een lekkere jus, die je kunt maken door een kopje water toe te voegen aan de gebakken Blueband en eventueel een hap sambal doorheen te doen voor de Bali jus versie. Ten slotte leg je de ossenhaasjes op een voorverwarmd bord, giet de jus er rijkelijk overheen en serveert met twee sneetjes wit brood.
Vigo Spreeuw
Vigo Spreeuw
2025-07-19 01:36:05
Count answers : 0
0
Stap 1 Laat de biefstuk minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep het vervolgens droog met keukenpapier. Stap 2 Breng alle kanten van de biefstuk op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Vergeet de zijkanten niet. Stap 3 Gebruik margarine van Blue Band voor het beste resultaat. Deze margarine bevat de juiste hoeveelheid vocht ten op zichte van andere merken. 125 gram per (!) biefstuk. Stap 4 Voel of de pan heet genoeg is. De pan (liefst met dunne bodem) moet zo heet mogelijk zijn. Dit opwarmen kan gerust 2 minuten duren. Mocht de pan niet heet genoeg zijn, zal jouw biefstuk niet mooi bruin worden, maar muisgrijs. Dat willen we niet. Smelt de margarine in de pan en laat uitbruisen. De margarine zal goud/lichtbruin kleuren. Klaar om te bakken! Stap 5 Leg de biefstuk in de pan. Tip: als je de biefstuk neerlegt zoals in de video zullen de spetters vetstof niet richting jou komen, maar naar de andere kant. Veel veiliger dus. Stap 6 Bak de biefstuk 1,5 a 2 minuten per kant zonder de biefstuk te bewegen in de pan. De baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw biefstuk en/of jouw voorkeuren. Het komt eigenlijk altijd aan op gevoel. Tijd is enkel een indicatie. Gebruik van een timer is aan te raden. Stap 7 Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. In deze vijf minuten kan je de heerlijke jus maken. Stap 8 Zet de pan terug op het vuur en voeg 2 warme eetlepels water toe aan de jus. Pas op voor spetters. Laat uitbruisen en schraap alle baksels los van de pan. Dit geeft enorm veel smaak aan jouw jus. De jus is nu klaar. Stap 9 Plaats de biefstuk op een bord met hoge rand en giet de jus rijkelijk over de biefstuk. Stap 10 Serveer de Perfecte Biefstuk met wit brood. Mmm!