:

Hoe bak ik perfecte biefstuk a la Loetje?

Justin El Idrissi
Justin El Idrissi
2025-08-30 10:53:39
Count answers : 26
0
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen Door het vlees minimaal een uur van te voren uit de koelkast te leggen zorg je dat het vlees op kamertemperatuur komt. Dep je het vlees eerst droog voordat je het in de pan legt, dan wordt het vlees mooi gelijkmatig bruingebakken. Chefs zijn het er hier allemaal over eens, zout het vlees maar wacht met de peper, want deze verbrand tijdens het bakken. Laat ongezouten roomboter met een beetje olie smelten totdat de boter goudbruin wordt. Voeg de biefstuk toe aan de hete pan en schroei het vlees dicht door het een halve minuut aan beide zijden te bakken. Het vlees is dichtgeschroeid nu kan je de warmte iets verlagen. Nu voeg je nog een flinke klont roomboter toe aan de pan en wacht totdat deze gesmolten. Heb je een vleesthermometer? Zorg dan dat de kerntemperatuur voor een ‘rare’ stukje biefstuk rond de 40-50 graden zit. Laat het vlees rusten en bedekt met aluminiumfolie voor in ieder geval 8 minuten. Bekijk de lengte richting van de vezels van het vlees. Snij je biefstuk of ander vlees altijd dwars op de draad van het vlees.
Mohamed Post
Mohamed Post
2025-08-21 06:42:50
Count answers : 28
0
Het is belangrijk dat je het vlees minimaal een half uurtje van tevoren op kamertemperatuur laat komen en ze dan droogdeppen met keukenpapier. Daarna bestrooi je het vlees met grof gemalen peper en zout. Vervolgens verhit je de pan en laat je de margarine smelten. Zet de vlam wel goed hoog, zodat de margarine lekker gaat bruisen. Pas wel op dat je margarine niet gaat verbranden. Daarna leg je de steak in de pan als de boter klaar is met bruisen. Je houdt het vuur wel hoog, zodat ze snel dichtschroei. De steak draai je om na 1 minuutje. Zorg ervoor dat het vlees blijft bewegen door het regelmatig met een tang om te draaien. Zo krijg je hem mooi egaal bruin. De laatste 2 minuten zet je het vuur wat lager om er toch voor te zorgen dat je vlees vanbinnen warm genoeg is.

Lees ook

Hoe maak je de perfecte biefstuk klaar?

Stap 1: laat de biefstuk op kamertemperatuur komen Leg de biefstuk minimaal 20-30 minuten buiten de Lees meer

Wat is de meest favoriete manier om een ​​biefstuk te bereiden?

Biefstuk bakken in de pan Haal de biefstuk een half uur voordat je 'm gaat bereiden uit de koelkast, Lees meer

Pien Jansz Muskus te Pasque
Pien Jansz Muskus te Pasque
2025-08-21 02:51:20
Count answers : 30
0
Laat de biefstukken minimaal een half uur op kamertemperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met grofgemalen peper en zout. Verhit een pan op hoog vuur en laat de margarine smelten. Leg de biefstukken in de pan als de margarine is uitgebruist. Houd het vuur hoog en schroei ze aan beide kanten dicht. Draai nu het vuur naar middelhoog en bak de biefstukken (afhankelijk van de dikte) naar de gewenste gaarheid, terwijl je ze met een tang in beweging houdt. Reken op een totale baktijd van ongeveer 3 minuten per kant, maar dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de dikte. Met ongeveer een minuut per centimeter dikte per kant zou je goed moeten zitten voor medium-rare. Haal de biefstukken uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Ashley Peters
Ashley Peters
2025-08-15 18:00:34
Count answers : 31
0
Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen. Bestrooi de biefstukken met grofgemalen peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Draai het vuur ietsje lager zodra de pan heet is. Laat hierin de margarine smelten (een kwart pakje per biefstuk!). Laat de boter uitbruisen tot de belletjes weg zijn getrokken en de boter begint te kleuren. Bak de biefstukken op halfhoog vuur aan beide kanten 3 minuten voor medium-rare. Temper het vuur als de boter dreigt te verbranden. Laat de biefstukken stilliggen in de pan, zo houden ze meer contact en worden ze mooier bruin. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze 5 minuten rusten op een rooster met een tunneltje van aluminiumfolie er omheen. Maak intussen de jus. Zet de pan terug op halfhoog vuur en blus af met een scheutje warm water. Het bakvet gaat bruisen en verdampt voor een stuk. Schraap met een houten spatel de aanbaksels los van de bodem. Laat de jus zachtjes indikken. Leg de biefstuk op een (warm) bord en giet er heel veel jus overheen. De biefstuk moet volgens Loetje ‘zwemmen’ in de jus.

Lees ook

Hoe kan ik een malse biefstuk krijgen?

Als zoon van de slager leg ik je uit hoe jij jouw biefstuk het beste kunt bakken. Stap 1. Neem de bi Lees meer

Hoe wil ik mijn biefstuk gebakken?

Hoe bak je nu de perfecte biefstuk zonder dat het vlees taai wordt of je niet het gewenste resultaat Lees meer

Floortje Sam
Floortje Sam
2025-08-06 00:37:17
Count answers : 37
0
Om een perfecte biefstuk a la Loetje te bakken, zijn er een paar belangrijke dingen om te onthouden. Bij Loetje bakken ze de biefstuk standaard medium-rare, en als je had gedacht dat ze fancy boter gebruiken, guess again, hun geheime ingrediënt is margarine, die in dat blauwwitte pakje. Haal de ossenhaas ruim van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en bestrooi ze royaal met zout en peper. Verhit een koekenpan op hoog vuur, draai het vuur ietsje lager zodra de pan heet is en laat de margarine smelten. Bak de biefstukken op halfhoog vuur aan beide kanten 3 minuten voor medium-rare. Neem de biefstukken uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en laat ze 7-10 minuten rusten. Maak intussen de jus door de pan terug op halfhoog vuur te zetten en af te blussen met een scheutje warm water. Schenk de jus over de biefstukken en serveer met gebakken uien en salade.
Keano Woudenberg
Keano Woudenberg
2025-08-01 21:47:53
Count answers : 37
0
Hoe bak je een Loetje biefstuk? Je bakt het vlees in de margarine tot de biefstuk goudbruin is en een garing heeft van medium-rare. Tijdens het bakken beweeg je het vlees in de pan met een vleestang en bak je het vlees aan alle zijden. Bij de juiste garing haal je het vlees uit de pan en laat je het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Tijdens de bereiding is het heel belangrijk om de saus goed in de gaten te houden. Bij een te hoge temperatuur verbrand de margarine namelijk en dat wil je voorkomen. Daarom is het belangrijk om het vuur niet te hoog te zetten en om goed de saus in de gaten te houden. Leg de biefstuk in de pan en bak rondom goudbruin. Gebruik een tang en beweeg met het vlees door de boter en bak aan alle zijden voor een gelijkmatige garing. Wanneer het vlees rondom goudbruin is aangebakken regel je het vuur lager en bak je tot het vlees medium-rare is. Haal de biefstuk uit de pan en laat voor ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich kunnen verdelen in het vlees. Voeg twee eetlepels warmwater toe aan de margarine en laat de saus een beetje indikken. Roer regelmatig met een garde of pollepel. Leg de biefstuk op een bord en schenk de saus erover en serveer met witbrood om lekker in de saus te soppen.

Lees ook

Hoe bereiden chefs de perfecte biefstuk?

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen wil je een gelijkmatig gegaarde biefstuk. Haal het vlees Lees meer

Wat past het beste bij biefstuk?

Heerlijk om te serveren bij biefstuk. Traditioneel kiezen we voor een mooie champignonsaus of Stroga Lees meer

Juul Aslan
Juul Aslan
2025-07-19 02:45:42
Count answers : 29
0
Om een perfecte biefstuk a la Loetje te bakken, moet je eerst het vlees kiezen. Naar het verluidt gebruiken ze bij Loetje Zuid Amerikaanse ossenhaas, maar Iers rundvlees is ook een goede optie. Vervolgens neem je een pak Blueband en smelt dit in een bakpan op hoog vuur. Leg de steaks erin wanneer de bubbeltjes weg zijn en bak ze afhankelijk van de dikte een minuutje of twee á drie per kant. Het is ook belangrijk om de steaks naar gewenste cuisson te bakken, bij Loetje serveren ze standaard medium-rare. Laat het vlees even rusten, dit kan onder een stukje alufolie, en ondertussen kun je een snee witbrood diagonaal in tweeën snijden en eventueel dubbel gefrituurde aardappeltjes opdienen. De biefstuk Loetje wordt geleverd met een lekkere jus, die je kunt maken door een kopje water toe te voegen aan de gebakken Blueband en eventueel een hap sambal doorheen te doen voor de Bali jus versie. Ten slotte leg je de ossenhaasjes op een voorverwarmd bord, giet de jus er rijkelijk overheen en serveert met twee sneetjes wit brood.
Vigo Spreeuw
Vigo Spreeuw
2025-07-19 01:36:05
Count answers : 32
0
Stap 1 Laat de biefstuk minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep het vervolgens droog met keukenpapier. Stap 2 Breng alle kanten van de biefstuk op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Vergeet de zijkanten niet. Stap 3 Gebruik margarine van Blue Band voor het beste resultaat. Deze margarine bevat de juiste hoeveelheid vocht ten op zichte van andere merken. 125 gram per (!) biefstuk. Stap 4 Voel of de pan heet genoeg is. De pan (liefst met dunne bodem) moet zo heet mogelijk zijn. Dit opwarmen kan gerust 2 minuten duren. Mocht de pan niet heet genoeg zijn, zal jouw biefstuk niet mooi bruin worden, maar muisgrijs. Dat willen we niet. Smelt de margarine in de pan en laat uitbruisen. De margarine zal goud/lichtbruin kleuren. Klaar om te bakken! Stap 5 Leg de biefstuk in de pan. Tip: als je de biefstuk neerlegt zoals in de video zullen de spetters vetstof niet richting jou komen, maar naar de andere kant. Veel veiliger dus. Stap 6 Bak de biefstuk 1,5 a 2 minuten per kant zonder de biefstuk te bewegen in de pan. De baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw biefstuk en/of jouw voorkeuren. Het komt eigenlijk altijd aan op gevoel. Tijd is enkel een indicatie. Gebruik van een timer is aan te raden. Stap 7 Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. In deze vijf minuten kan je de heerlijke jus maken. Stap 8 Zet de pan terug op het vuur en voeg 2 warme eetlepels water toe aan de jus. Pas op voor spetters. Laat uitbruisen en schraap alle baksels los van de pan. Dit geeft enorm veel smaak aan jouw jus. De jus is nu klaar. Stap 9 Plaats de biefstuk op een bord met hoge rand en giet de jus rijkelijk over de biefstuk. Stap 10 Serveer de Perfecte Biefstuk met wit brood. Mmm!

Lees ook

Hoe kan ik biefstuk mals maken?

Baking soda leent zich ook uitstekend om vlees malser mee te maken. Door het aanbrengen van baking s Lees meer

Hoe wordt biefstuk bereid?

Eerst schroei je de biefstuk in 1 minuut per kant goudbruin. Wil je biefstuk medium bakken? Hou da Lees meer