Wat is de meest favoriete manier om een biefstuk te bereiden?

Leah Mens
2025-07-19 00:36:56
Count answers
: 1
Biefstuk bakken in de pan Haal de biefstuk een half uur voordat je 'm gaat bereiden uit de koelkast, zodat-ie op kamertemperatuur komt. Wanneer de biefstuk op kamertemperatuur is, kruid je het vlees met zout. Bak de biefstuk in boter in een goede, hete pan. Thomas: ''Zorg dat de pan goed heet is. Je wilt namelijk niet dat het vlees gaat koken, het moet schroeien. De pan is heet genoeg als de boter niet meer schuimt en bíjna verkleurt. Je legt het vlees dus in de pan vlak voordat de boter verkleurt. Gebruik hiervoor een pan met anti-aanbaklaag. Dat kan gewoon een koekenpan zijn, als de anti-aanbaklaag maar goed is.'' Bak je biefstuk tot de gewenste garing (rare, medium of well done). Gouden tip: het vlees arroseren. Dit is een garingstechniek waarbij je de pan wat schuiner houdt en de roomboter steeds over het vlees blijft scheppen. Rare, medium of well done? ''Je biefstuk is rare wanneer: je met je vinger op het vlees drukt en het vlees helemaal geen tegendruk geeft. De biefstuk is medium wanneer het meer tegendruk geeft. Als je met je vinger op de biefstuk drukt en het vlees springt meteen terug, dan is de biefstuk well done.''
Volgens Thomas bak je de lekkerste biefstuk in roomboter. "Met olie kan ook, dat is meer hufterproof”, legt hij uit. Dat is de beste optie voor de minder gevorderde thuiskok. Dan kán het niet verkeerd gaan. Het risico met boter is namelijk dat het sneller kan verbranden. “Maar met boter is biefstuk gewoon het allerlekkerst.”
Lees ook
- Hoe maak je de perfecte biefstuk klaar?
- Hoe kan ik een malse biefstuk krijgen?
- Hoe wil ik mijn biefstuk gebakken?
- Hoe bereiden chefs de perfecte biefstuk?
- Hoe bak ik perfecte biefstuk a la Loetje?
- Wat past het beste bij biefstuk?
- Hoe kan ik biefstuk mals maken?
- Hoe wordt biefstuk bereid?
- Hoe lang moet ik biefstuk bakken?