Waarom zijn seizoensgroenten beter voor het milieu?

Hidde de Boer
2025-07-16 08:58:14
Count answers
: 3
Seizoensgroenten eten is echter veel beter voor het milieu. Dat zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot om die groenten op je bord te krijgen erg hoog is. Minder voedselkilometers is simpelweg beter voor het milieu en het klimaat. Groenten van het seizoen kunnen geteeld worden met hulpbronnen, die weinig CO2 uitstoot kosten. Kiezen voor deze groenten zorgt voor veel minder milieu- en klimaatbelasting. Voedsel wat geteeld wordt in de volle grond heeft minder milieu-impact, dan producten uit een verwarmde kas. Als je seizoensgroenten kiest is de kans dat deze in een verwarmde kas geteeld worden veel kleiner. Het is dus een duurzamer keuze om seizoensgroenten uit andere Europese landen te halen, als ze anders uit Nederlandse kassen komen.
Lees ook
- Waarom is het belangrijk om seizoensgebonden te eten?
- Waarom is het beter om te koken met seizoensproducten?
- Wat is het voordeel van seizoensgebonden fruit?
- Waarom is het slim om seizoensgebonden producten te eten?
- Wat zijn de voordelen van het eten van seizoensgebonden voedsel?
- Waarom is samen eten een belangrijk onderdeel van veel feesten?
- Waarom zijn seizoensproducten duurzaam?
- Wat is seizoensfruit?
- Is het beter om seizoensgebonden te eten?