:

Waarom is het beter om te koken met seizoensproducten?

Janne Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
Janne Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
2025-07-16 06:40:12
Count answers : 1
0
Wanneer je in de zomer aardbeien van Hollandse bodem eet, hebben ze een minimale afstand gereisd, ze zijn niet of nauwelijks bewaard in de koeling en ze zijn niet in een kas gekweekt. Bij elkaar opgeteld, stoot de productie van deze aardbeien veel minder CO2 uit dan aardbeien die buiten het seizoen in een kas geteeld worden, of die vanaf de andere kant van de wereld geïmporteerd worden. Wanneer planten groeien in een, voor hen, geschikte bodem en in het juiste seizoen, kunnen ze veel meer voedingsstoffen opnemen. Wanneer ze dan ook nog eens in de buurt geoogst worden, kunnen ze binnen een hele korte tijd op jouw bord liggen. Dit voorkomt dat ze lange tijd moeten reizen en daardoor voedingsstoffen en smaak verliezen. Het is daarom beter voor het milieu om te kiezen voor lokaal geteelde producten, die ook nog eens in het seizoen zijn.