:

Hoe lang kun je natuurwijn bewaren na openen?

Philip van Munster
Philip van Munster
2025-07-06 00:46:14
Count answers : 0
0
Maar hoe lang kun je zo'n fles wijn nou bewaren? Volgens de Wijnbroeders hangt dat allereerst af van het soort wijn. Een open fles rode wijn kun je het beste binnen twee dagen drinken. Wit en rosé kunnen iets langer staan; maximaal vier dagen. Als het een zoete variant is, kun je het mogelijk nog met één dagje rekken. Mousserende wijnen zijn het minst lang houdbaar: slechts één dag. Zet daarom een geopende fles wijn altijd in de koelkast. Door de koele temperatuur vertraagt het oxidatieproces.
Noud Yildiz
Noud Yildiz
2025-07-05 21:02:11
Count answers : 2
0
De meeste rode en witte wijnen blijven na opening nog 3 tot 4 dagen goed, mits goed afgesloten en in de koelkast bewaard. Roséwijnen wijnen hebben een iets kortere houdbaarheid na opening, meestal 1 tot 3 dagen. Wat betreft rode wijn is het ook handig om te weten dat een open fles hierbij het beste in de koelkast kan worden gezet. Hier blijven de smaak en aroma’s beter behouden. Een rode wijn die op het aanrecht in de keuken staat verliest snel zijn smaak. Bovendien is het ook goed om te weten dat wijn in een koelkast moet worden bewaard, aangezien een kelder of klimaatkast natuurlijk ideaal is, maar alternatieven kunnen werken als je geen van beide hebt. Koele plekken in huis, zoals een gangkast of kruipruimte, kunnen ook heel geschikt zijn. Ten slotte, de conclusie kan worden getrokken dat wijn het beste horizontaal, in een donkere omgeving met een kap van 70%, wordt bewaard om oxidatie te voorkomen, kurken nat te houden om ze niet te laten uitdrogen.
Lynn Kok
Lynn Kok
2025-07-05 21:00:33
Count answers : 2
0
Natuurwijn bederft sneller. De extra sulfiet die aan gewone wijn wordt toegevoegd, zorgt ervoor dat de wijn niet te snel oxideert, en dus bederft. Omdat er maar een beetje sulfiet in natuurwijn zit, maakt dat de wijn gemiddeld inderdaad minder lang houdbaar. Toch hoef je ook natuurwijn niet binnen een week op te drinken. Naast sulfiet bevat wijn tannine. Dit stofje ontstaat bij de vergisting van de druivenschillen en pitten. Ook tannine werkt als een conserveermiddel. Het is dus een feit dat natuurwijn over het algemeen minder lang houdbaar is.