:

Wat is de 80%-regel bij eten?

Livia van den Brink
Livia van den Brink
2025-10-28 16:19:07
Count answers : 30
0
Met deze methode eet je voor 80% voedzaam en gezond, en laat je 20% ruimte voor iets lekkers. De 20% kan bestaan uit een stukje chocolade, een koekje of een glas wijn – zolang je het met mate doet.
Alyssa van der Wal
Alyssa van der Wal
2025-10-28 14:13:23
Count answers : 31
0
De 80-20 regel staat ook wel bekend als het principe van evenwichtige voeding en moedigt aan om 80% van de tijd gezond te eten. Dat betekent dat je dus ook 20% van de tijd de mogelijkheid hebt om minder gezonde keuzes te maken. Het draait allemaal om het vinden van een balans tussen voedzame, verse voedingsmiddelen en af en toe genieten van je favoriete snacks. Deze aanpak is flexibel en realistisch, waardoor het gemakkelijker wordt om gezonde voeding op lange termijn vol te houden. Heb je dus trek in pizza? Geniet van die pizza! Als je er maar voor zorgt dat je de rest van de dag gezonde keuzes maakt, zodat de balans op die 80-20 regel blijft.

Lees ook

Kun je thuis moleculaire gastronomie beoefenen?

Moleculair koken hoeft niet complex te zijn en met een staafmixer binnen handbereik kun je thuis een Lees meer

Waarom is moleculaire gastronomie riskant?

Wel is het zo dat een fout in de bereiding, gebrek aan hygiëne of dergelijk eerder tot problemen zal Lees meer

Jacob Schakelaar
Jacob Schakelaar
2025-10-28 13:35:09
Count answers : 28
0
De 80-20 regel voor eten houdt in dat je 80% van de tijd gezonde dingen eet en 20% van de tijd mag je zondigen.
Muhammed Ramautar
Muhammed Ramautar
2025-10-28 12:55:24
Count answers : 24
0
Je eet 80% van de tijd gezond en gunt jezelf 20% ongezonde voeding. De winst in deze regel is dat je hiermee het meest van de tijd gezond eet en van jezelf mag uitkijken en genieten van de momenten dat het niet zo gezond is. Het idee is dat dit op de lange termijn gezonder is, dan je houden aan een strikt dieet. De meeste diëten worden namelijk niet volgehouden omdat ze te strikt zijn. Zodra de eerste zonde is begaan, geven mensen het vaak op en hervallen ze weer in hun oude gewoontes. De 80/20-regel is dus de gulden middenweg. Hierdoor ben je bewust bezig met eten, maar je legt jezelf geen strikt dieet op waar je doodongelukkig van wordt. Zo kan je zonder schuldgevoelens blijven genieten van een vaste frietjesavond of een gebakje op zondagmiddag. Je eet namelijk de rest van de week gewoon gezond.

Lees ook

Wat heb je nodig voor moleculaire gastronomie?

Een moleculaire gastronomie kit is een grote hulp. De kit bevat bijvoorbeeld een geperforeerde lepe Lees meer

Hoe kun je thuis sferificatie uitvoeren?

Om sferificatie thuis uit te voeren, kun je een combinatie van ingrediënten gebruiken, zoals natrium Lees meer