:

Is moleculaire gastronomie gezond?

Catharina Verheuvel
Catharina Verheuvel
2025-10-28 14:17:43
Count answers : 32
0
In die zin zijn gerechten bereid volgens de principes van de moleculaire gastronomie niet veel anders dan wat je op de traditionele manier zou bereiden, en is je eigen keuze die voornamelijk bepaalt of je gezond eet. De moleculaire bereidingen laten de ingrediënten vaak rauw, of bijna rauw, waardoor de voedingsstoffen in deze iets minder goed verteerbaar kunnen zijn, met name eiwitten. De vitamines worden redelijk intact gelaten, maar in rauw voedsel zitten ook stoffen die niet geïnactiveerd zijn en die de opname van vitamines en mineralen kunnen bemoeilijken. In de moleculaire keuken worden vaak geprobeerd om texturen en consistenties te ontwikkelen zonder hulp van de traditionele bindmiddelen: vet en zetmeel. Dus samenvattend: Ja In de moleculaire keuken gebruik je topverse ingrediënten en gezonde, vakkundige bereidingen. Waarom zou het ongezond zijn?