:

Waar komt Venchi-gelato vandaan?

Adam van Dagsburg
Adam van Dagsburg
2025-07-20 06:28:26
Count answers : 33
0
Administrative Offices en productielocatie: Via Venchi n. 1 - 12040 Castelletto Stura (CN), Italy Administrative Offices en productielocatie: Via Venchi n. 1 - 12040 Castelletto Stura (CN), Italië
Fem Dennenberg
Fem Dennenberg
2025-07-09 23:18:21
Count answers : 31
0
We began a long time ago, in 1878 in fact, with Silviano Venchi, a 20-year-old from Turin. These experiments were so successful that after some years came Nougatine, a sweet with Piedmont hazelnuts, chopped, caramelised and coated in extra-dark chocolate. Today, there is no longer the royal coat of arms on the packaging, but the passion, meticulous care and courage to experiment remain. And so it was that all of our imaginatively named chocolates were created: our Chocoviar, Truffles, Gianduiotti, Cremini, bars, Suprema spread, Gelato and Gourmet eggs. All delicious, healthy, natural, made with the best ingredients and the best intentions: to look on the bright side and to live a long happy life that, if nothing else, is a little bit sweeter.

Lees ook

Wat is het echte verhaal achter ijs?

De geschiedenis van ijs gaat terug naar de tijd van de Romeinen, waar men de allereerste keer sprak Lees meer

Wat is de samenvatting van ijs?

IJs is zijn eerste spannende roman voor volwassenen. Het boek speelt zich enerzijds af in de zomer v Lees meer

Kyra Recer
Kyra Recer
2025-07-09 18:45:45
Count answers : 31
0
Top ijs vind je bij Venchi, Nanini en natuurlijk in San Giminiano waar er twee gelateria’s strijden om de titel. Wij proefden van het ijs van ‘Crema di Santa Fina’, wereldkampioen van 2009 en beste Toscaanse gelateria van 2015. De moeilijke vragen op vakantie… La gelateria Ja ze kunnen er wat van de Italianen. Op elke hoek van de straat vind je wel een ‘gelateria’ waar ze tot een gat in de nacht met een glimlach ijs verkopen waarvan je smaakpapillen tot de volgende ochtend goedgezind blijven. “Als een engeltje dat op uw tong pist”, dat zegt ons mama altijd. Italiaans ijs wordt ook veel trager gedraaid, waardoor een minder lucht onder geklopt wordt. Goedkoop roomijs kan zelfs tot 60% lucht bevatten en smelt daardoor heel snel weg zonder dat je veel smaak proeft. Bij gelato is het net omgekeerd. Het ijs is verderlicht van textuur en wordt op warmere temperatuur bewaard en geschept. Je kan er ook geen mooie bolletjes van vormen, het wordt op je hoorntje of in je potje ‘gestreken’. Dat alles maakt dat de textuur van gelato heel fijn is en de smaak heel intens omdat er geen vetlaagje op je tong ligt waardoor de smaken beter naar voren komen. Zo heerlijk en licht dat je de hele dag gelato zou kunnen eten! Ik ben net terug van mijn vakantie in Italië en met veel plezier en vooral veel goesting kijk ik terug op de afgelopen twee weken. Het eten is er fantastisch en het ijs zo mogelijk nog beter. Ook al ben ik denk ik ondertussen al 15 keer in Italië geweest (dankzij la mama), ik blijf altijd uitkijken naar die eerste keer weer gelato op mijn tong. Zo moeilijk om te kiezen tussen die zalige smaken. Ga ik voor fris en fruitig of zoet met chocolade? La dolce vita, oftewel ‘het goede leven’, dat is waar Italië voor staat. Italianen eten er courgettes en frambozen uit de tuin, koken met de beste olijfolie en lunchen tot 16 uur ’s middags. En oh ja ze hebben er gelato. Ijs met een vederlichte textuur en een rijke en pure smaak. Maar waarom is Italiaans ijs eigenlijk zoveel lekkerder en krijgen we er maar niet genoeg van? Een ode aan gelato!
Mathijs van Wijk
Mathijs van Wijk
2025-07-02 04:16:58
Count answers : 35
0
Van heerlijke chocoladecreaties met dank aan Jean Philippe Maury en Venchi Chocolate tot de zijdezachte ijses en lekkernijen van Venchi Gelato, de selectie aan lekkernijen is ontworpen om u mee te nemen naar een zevende hemel. Er is verder geen info over de herkomst van Venchi gelato in de tekst.

Lees ook

Wat is een goede omschrijving van ijs?

IJsvorming Op stilstaand water vormt zich eerder ijs dan in een stromende rivier. Naarmate de waterp Lees meer

Hoe is ijs ontstaan?

Het ijsje is niet op een bepaalde datum ontstaan of ontdekt. Er wordt beweerd dat de Romeinse keize Lees meer

Laurens Post
Laurens Post
2025-07-02 02:30:49
Count answers : 36
0
Launched in 2007, our Chocogelaterie posed a real challenge: to celebrate the wonder of chocolate and offer it in a whole host van forms, including pralines, individual chocolates, spreads, hot chocolate and—last but certainly not least—gelato. It's totally free from artificial colourings, flavourings and preservatives and palm oil. Our gelato makers make it fresh every day—in the traditional Italian way—in our kitchens. A whole host of flavours to discover, including mouth-watering creamy flavours, refreshing vegan-friendly sorbets and gelato versions of all our most beloved recipes. Naturally delicious every time! It's totally free from artificial colourings, flavourings and preservatives and palm oil. A unique taste experience GOURMET GELATO Offering the perfect blend of chocolate and gelato, this is a special, mouthwatering treat guaranteed to satisfy all tastes. Your cone, your way: choose from a variety of gelato flavours, hazelnut and chocolate spreads, and crunchy grains, and enjoy a free individual milk or dark chocolate. Get it delivered straight to your door with: (United Kingdom only)
Catharina Jonker
Catharina Jonker
2025-07-02 01:50:36
Count answers : 40
0
De broad selection of fine chocolates and artisan gelato flavours of the Italian tradition, produced using high quality, all natural ingredients. Het cioccogelateria is binnen loopafstand van Pantheon en Piazza Navona. Met zijn heerlijke Italiaanse stijl ijs, zijn gevarieerde chocolades en lekkere hazelnootpasta trekt het toeristen, lokale bewoners, volwassenen en kinderen aan.

Lees ook

Welk detail beschrijft het beste hoe ijs glad wordt?

Een laagje water op het ijs vermindert de wrijving, waardoor het ijs glad is. Dat altijd aanwezige w Lees meer

Welke 4 soorten ijs zijn er?

IJs is volgens de Belgische wetgeving onder vier categorieën weergegeven: roomijs, melkijs, waterijs Lees meer