:

Waarom geen banaan in je smoothie?

Tobias van Amstel
Tobias van Amstel
2025-10-11 06:53:36
Count answers : 28
0
De onderzoekers vermoeden dat er een enzym in banaan zit dat de opname van flavonoïden tegenhoudt. Bananen doen de opname van flavonoïden in het bloed tegen als ze in een smoothie worden verwerkt. De onderzoekers konden ook aangeven op welke soort fruit bananen in smoothies dan de meeste negatieve werking op hebben.
Loïs de Bruijn
Loïs de Bruijn
2025-10-11 04:51:47
Count answers : 35
0
Een bepaald enzym dat in de gele vrucht zit, zorgt er namelijk voor dat de flavonoïden niet goed worden opgenomen. Oftewel: eet lekker een banaantje, maar combineer deze niet met andere vruchten. Vooral op vruchten als appels, peren, aardbeien en bessen, hebben ze niet zo’n gunstig effect. Dat verschil was niet te zien als de proefpersonen een smoothie met banaan hadden gedronken. Zij hadden 84 procent minder flavonoïden in hun bloed.

Lees ook

Welke smoothie is het gezondst?

Boerenkool smoothie met banaan is een gezonde smoothie om je weerstand te boosten. Deze wintergroen Lees meer

Welk type smoothie is het gezondst?

De smoothie die de dagelijkse behoefte aan vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen dekt, best Lees meer

Pien Jansz Muskus te Pasque
Pien Jansz Muskus te Pasque
2025-10-11 04:48:47
Count answers : 30
0
Onderzoekers waarschuwen namelijk voor het gebruik van bananen in combinatie met andere fruitsoorten. Dat zijn antioxidanten die goed zijn voor hart en vaten. In banaan zou volgens de onderzoekers een enzym zitten dat de opname van flavonoïden tegenhoudt. Degenen die iets hadden gekregen met banaan 84 procent minder flavonoïden in hun bloed hadden. Bananen vooral een negatieve werking hebben op appels, peren, aardbeien en bessen.
Kian Schouten
Kian Schouten
2025-10-11 04:37:59
Count answers : 32
0
Wil je het optimale halen uit je smoothie met rood fruit, doe er dan geen banaan bij. Dat komt omdat het enzym polyfenoloxidase, dat in bananen zit, voedingsstoffen vernietigd die in bijvoorbeeld rood fruit, thee en cacao zitten. Het gaat dan om de polyfenolen die in rood fruit, thee of cacao zitten, die stuk gaan. Polyfenolen zijn antioxidanten die helpen je lichaam beschermen tegen schade. Daarna deden ze nog een testje wat er gebeurde als de banaan pas in de maag werd gemengd met de cacao.. Want misschien zou de PPO gedeactiveerd worden door het maagzuur.

Lees ook

Wat zijn superfood smoothies?

Superfoods zijn natuurlijke producten die veel gebruikt worden vanwege hun bijzondere eigenschappen, Lees meer

Welke fruitsoorten mogen niet bij elkaar in een smoothie?

Er zijn geen specifieke fruitsoorten die niet samen in een smoothie mogen. Het is echter verstandig Lees meer

Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-10-11 04:28:24
Count answers : 38
0
Fruit bevat flavonoïden. Deelnemers van het onderzoek kregen een smoothie óf een supplement met flavonoïden. Bij zowel de smoothie als het het supplement was er een verschil in het aantal antioxidanten in het bloed te zien, dankzij de flavonoïden. Maar: dit was niét het geval bij proefpersonen die een smoothie met banaan hadden gedronken. Dit komt waarschijnlijk door een enzym dat in bananen zit. Die dingen kun je best in je smoothie stoppen, maar doe dat dan zónder de banaan.
Ashley Ramos
Ashley Ramos
2025-10-11 03:39:58
Count answers : 25
0
Een banaan functioneert namelijk solo beter dan in groepsverband. In fruit zitten flavonoïden. Dat zijn antioxidanten die goed zijn voor hart en vaten. En wanneer je een banaan in de blender gooit, gaat er 84 procent aan flavonoïden verloren. Ook hebben ze een negatieve werking op appels, peren, aardbeien en bessen.

Lees ook

Is het gezond om elke dag een smoothie te eten?

Smoothies zijn niet de meest gezonde keuze. Maar smoothies kunnen wel gezond zijn binnen je voeding Lees meer

Welk fruit mag je niet in smoothies mengen?

Er zijn geen vruchten die niet samen gegeten mogen worden. Het is wel belangrijk om in je achterhoof Lees meer

Ivan de Bruijn
Ivan de Bruijn
2025-10-11 03:29:19
Count answers : 32
0
Er zit in bananen een enzym dat een andere stof aanvalt. Het enzym polyfenoloxidase, dat in het gele fruit zit, kan de biologische beschikbaarheid van flavan-3-ol in de bessen afnemen. Bananen toevoegen aan een bessensmoothie kan leiden tot een vermindering van een bepaalde voedingsstof die in bessen zit.