Wat is een typisch Amsterdams broodje?

Micha Verheuvel
2025-07-07 16:54:51
Count answers
: 2
Een typisch Amsterdams broodje is een bruin bolletje met kaas of een wit kadetje met ossenworst.
Bij Eetsalon van Dobben in Amsterdam zijn goede voorbeelden van typische Amsterdamse broodjes te vinden, zoals broodje tartaar, kroket, warme worst en fricandeau.

Dean Horrocks
2025-06-28 00:56:37
Count answers
: 0
Romig, zout, leverig: zalig. Met de tijd is deze Jiddisch-Amsterdamse klassieker een beetje verdrongen door alle hippe avocado toast en broodjes carpaccio of vitello tonato, maar hij doet qua smaak zeker niet onder voor zijn Italiaanse concurrentie. Dit broodje (liefst gewoon een wit puntje) is half-om-half (zie hier de naam) belegd met gekookte lever (al dan niet met spekjes) en pekelvlees. Met naar smaak een lik boter en een beetje peper. Al met al een mond vol Amsterdamse nostalgie. Eet ‘m bijvoorbeeld gepaard met een glaasje melk bij Van Dobben.

Kayleigh Çiçek
2025-06-27 23:07:00
Count answers
: 1
Wat Broodje Mokum onderscheidt, is de focus op kwaliteit en smaak.
Ze gebruiken hoogwaardige ingrediënten en besteden veel aandacht aan de bereiding van hun broodjes.
Daarnaast is de sfeer in de zaak erg gezellig en typisch Amsterdams, waardoor het een favoriete plek is voor zowel bewoners als toeristen.

Luuk Nihoe
2025-06-27 22:00:58
Count answers
: 3
Een broodje halfom is een broodje, dik belegd met gekookte, gelardeerde runderlever en pekelvlees. Allereerst eet je een echt broodje halfom alleen in Amsterdam. Een dik belegd, vers, knapperig, half stokbrood, met 5 plakken lever en meer dan voldoende pekelvlees.