Amsterdam heeft veel nationaliteiten en daarom zul je ook keukens van over de hele wereld tegenkomen.
Of je nu van Indonesisch, Chinees, Japans, Thais, Surinaams, Frans, Italiaans of ander internationaal eten houdt, je vindt het in Amsterdam.
Maar wat als je zin hebt in een traditionele Nederlandse maaltijd?
Dan moet je zeker de Nederlandse erwtensoep met rookworst, haring met rauwe uien of ingelegde haring proberen.
Probeer het op een broodje of houd je hoofd achterover en laat het door je keel glijden.
Vis is al vele generaties een steunpilaar van het Nederlandse dieet.
Probeer heilbot, kabeljauw of schelvis, allemaal gevangen in de Noordzee voor de Nederlandse kust.
Er zijn overal in de stad viskraampjes waar je deze typisch Nederlandse lekkernij kunt kopen en ervan kunt genieten.
Het ultieme Nederlandse wintereten is natuurlijk 'stamppot'.
Het is heel gemakkelijk te bereiden.
Stamppot bestaat uit aardappelpuree gemengd met rauwe of gekookte groenten en (meestal) vlees.
Ben je een zoetekauw?
Probeer dan eens 'poffertjes', kleine gezwollen pannenkoekjes met heel veel poedersuiker en boter erop.
Nederlanders houden van snacken, en er zijn veel plekken waar je internationale en meer traditionele snacks kunt krijgen, zoals kroketten en bitterballen (mini ronde kroketten met verschillende vullingen).
Ga naar de FEBO (adres: Leidsestraat 94/ Google-kaarten) en probeer alles wat ze aanbieden in de zelfbedieningssnackmuur.
Probeer de 'rijsttafel', een selectie van 12 of meer vlees-, vis- en groentegerechten geserveerd met rijst.
Nederland staat bekend om zijn kaas.
Kaas wordt gegeten bij het ontbijt of de lunch.
Verschillende soorten Nederlandse kaas zijn internationaal beroemd.
We hebben jonge, belegen en belegen kaas en honderden soorten daartussenin.
Als je bezoek de markten In Amsterdam vind je veel kaaskraampjes, maar er zijn ook veel kaaswinkels door de hele stad.
Traditionele Nederlandse bars van oudsher gericht op twee producten: bier en jenever.
Nederlanders houden zeker van bier.
Het wereldberoemde Heineken bier wordt in elk café geserveerd, net als Amstel Bier, dat in dezelfde brouwerij wordt gebrouwen.
Probeer in de zomer eens witbier, een bleek biertje geserveerd met een schijfje citroen.
Er zijn veel soorten jenever om te proeven.
Je moet minstens 18 jaar zijn (sinds 1 januari 2014) om alcohol te kopen en/of te drinken.
Naast bier en jeneverDe meeste bars serveren ook wijn, sterke drank, koffie, thee en frisdrank.