:

Welk dessert is lekker met wijn?

Elena Schipper
Elena Schipper
2025-09-25 04:58:16
Count answers : 30
0
Romige taarten en roomijs passen het beste bij een lichte, zoete witte dessertwijn. Een Muscat is hier dé dessertwijn voor. Fruitige desserts vragen om wijnen die ook een zuurtje hebben. Een Sherry past hier erg goed bij, omdat alle smaken zo in balans komen. Voor veel desserts is de Sherry Medium Sweet erg lekker. Chocolade kun je het beste combineren met een goed glas rode port, of wel de Ruby Port. Ruby Port is een donkerrode dessertwijn met een licht zoete smaak van zwarte bessen, chocolade en kaneel.
Adriana Bruynzeels
Adriana Bruynzeels
2025-09-25 02:17:55
Count answers : 40
0
Muscat-de-Beaumes-de-Venise en Moscato d'Asti gaan beide perfect bij vers fruit. De Muscat-de-Beaumes-de-Venise van Domaine Beaumalric is een heerlijke, friszoete, fruitige dessertwijn zonder té zoet of té zwaar te zijn. Ook de Moscato d'Asti van La Caudrina mag er zijn. Banyuls, een versterkte rode wijn uit de Languedoc, vormt een fantastisch huwelijk met chocolade. Brachetto d’Acqui is een rode dessertwijn met een klein bubbeltje. Het is licht, fris, maar past zeer zeker bij chocolade. Sauternes met blauwschimmelkazen als roquefort en gorgonzola zijn klassiekers. Onze Chateau Graves Sauternes is subliem bij roquefort of andere blauwschimmels.

Lees ook

Kan ik dessert eten met wijn?

Kies bij een zoet dessert een wijn die minstens zo zoet is als het gerecht. Doet u dat niet, kan een Lees meer

Welke wijn past bij zoete gerechten?

Sauternes past perfect voor combinaties met crème brûlée, tarte tatin of blauwe kaas. Moscato d'Ast Lees meer

Kyano Hulst
Kyano Hulst
2025-09-25 01:02:47
Count answers : 40
0
Aardbeien Champagne. Abrikozen Barsac. Ananas Barsac. Apfelstrudel Ausbruch. Banaan Muscat de Frontignan. Bavarois Muscat de Beaumes-de-Venise. Cassata Asti spumante. Cheese cake Barsac. Chocolade Banyuls. Citroentaart Beerenauslese. Crème brulée Banyuls. Crêpes Suzette Asti spumante. Frambozen Moscatel. Fruit Ausbruch. Île flottante Ausbruch. Île flottante met crème anglaise Asti spumante. Karamelpudding Banyuls. Kerstgebak Champagne. Meloen Moscatel. Meringue Asti spumante. Notentaart Banyuls. Peer Ausbruch. Peer – Gepocheerde Torcolato. Perzik Ausbruch. Pithiviers Maury. Pompoen Black Muscat. Profiteroles Asti spumante. Pruimen Banyuls. Pudding Côteaux du layon-villages. Salade d’oranges Sainte-croix-du-mont. Semifreddo Sekt. Sinaasappel Moscatel. Spekkoek Banyuls. Tarte tatin Arbois. Tiramisu Banyuls. Tompoes Vin santo. Tropisch fruitsalade Franciacorta Brut. Vanille-ijs Loupiac. Zabaglione Asti spumante.
Jenna de Backer
Jenna de Backer
2025-09-25 00:00:53
Count answers : 27
0
Een licht mousserende wijn is een verfrissende én feestelijke afsluiter bij wat frissere desserts zoals cheesecake, een ijsbombe of geitenkaas. Een zoete (stille) dessertwijn is lekker bij rijkere recepten. Een zoete rode dessertwijn is een aanrader bij bijvoorbeeld chocolademousse of een romig recept met donker bessenfruit of kersen of bij Roquefort. Ruby Port schenk je bij desserts met rood en donker fruit of blauwschimmelkaas. Tawny Port kies je met name als je een kaasplankje serveert met oude kaas, pittige brie óf een uitgesproken recept hebt voor een dessert met specerijen.

Lees ook

Hoe gebruik je wijn bij het koken?

Gebruik nooit een wijn die je niet zelf zou drinken. Kies een fles die je lekker vindt, omdat de sma Lees meer

Kan ik zoete wijn gebruiken in plaats van droge wijn bij het koken?

Het kiezen van droge of een zoete wijn voor het koken met wijn Een zeer droge wijn heeft weinig natu Lees meer

Michael van der Maath
Michael van der Maath
2025-09-24 23:11:48
Count answers : 30
0
Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti gaan beide perfect bij nagerechten met vers fruit. De Spätlese van Christian Bindges is een heerlijke, friszoete en fruitige dessertwijn zonder té zoet of té zwaar te zijn. Banyuls, een versterkte rode wijn uit de zuid Frankrijk, vormt een fantastisch huwelijk met chocolade. Italie met Brachetto d'Acqui is een rode dessertwijn met een klein bubbeltje. Sauternes met blauwschimmelkazen als roquefort en gorgonzola zijn klassiekers.