:

Welke wijn past bij zoete gerechten?

Yinthe Hak
Yinthe Hak
2025-08-20 03:31:28
Count answers : 14
0
Als je een zoet gerecht hebt, zoals een dessert, kies dan een wijn die minstens zo zoet is. Een zoete wijn zoals een Riesling of een Muscat past goed bij desserts.
Charlotte van de Ven
Charlotte van de Ven
2025-08-20 03:16:56
Count answers : 15
0
Sauternes past perfect voor combinaties met crème brûlée, tarte tatin of blauwe kaas. Moscato d'Asti is ideaal voor lichte desserts zoals fruitige taarten of sorbets. Port combineer je met chocoladedesserts, notentaarten of sterke kazen. Tokaji is uitstekend bij desserts met gedroogd fruit, zoals een vijgentaart of een dadelcake. Late Harvest Riesling heeft een perfecte balans tussen zoetheid en zuurgraad, wat hem ideaal maakt voor fruitige desserts en gerechten met een vleugje citrus. Ruby Port past perfect bij de intense chocoladesmaak van de mousse. De frisse zuurgraad van de Riesling complimenteert de citroenachtige scherpte van de taart. De honingachtige tonen van Sauternes versterken de zoete, gekarameliseerde appels in de taart.

Lees ook

Kan ik dessert eten met wijn?

Het antwoord op de vraag "Kan ik dessert eten met wijn?" is: Witte chocolade wordt voornamelijk gem Lees meer

Hoe gebruik je wijn bij het koken?

Gebruik nooit een wijn die je niet zelf zou drinken. Kies een fles die je lekker vindt, omdat de sma Lees meer

Nynke van de Velden
Nynke van de Velden
2025-08-20 00:46:12
Count answers : 16
0
Zoetere wijnen passen vaak beter bij zoete gerechten. Zware, gerijpte kazen zoals Roquefort of gorgonzola zijn een goede combinatie met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Port.