Wijn bij een chocoladedessert Of het nu gaat om een krachtige chocolademousse, gewoon een stuk chocolade of een machtige chocoladetaart, het is zeker niet makkelijk om er een passende wijn bij te vinden.
Een versterkte wijn, zoals een glas Vintage Port of PX sherry, is dan beter.
Maar ook de Vins Doux Naturels doen het goed naast een chocoladedessert.
Wijn bij een romig dessert Romige desserts zoals een mousse, pudding, roomijs en bavarois vragen ook om zoete wijnen.
Muscat en Moscatel wijnen passen vaak goed, vooral wanneer er fruit in het dessert is verwerkt.
Maar een Sauternes past ook erg goed bij een pudding dessert of cheesecake.
Een Moscato d’Asti en een Sauternes zijn geweldige partners bij fruitdesserts.
De zuren die in de wijnen zitten passen mooi bij de zuren in het fruit en het zoetje zorgt ervoor dat het fruit niet gaat overheersen.
Sauternes is misschien de beroemdste dessertwijn en komt uit Bordeaux.
Een edelzoete Sauternes past goed wanneer er ook fruit in het dessert is verwerkt.