:

Welke drank past bij vis?

Gijs Blom
Gijs Blom
2025-09-23 13:31:47
Count answers : 28
0
Sauvignon Blanc is een uitstekende keuze voor lichte visgerechten zoals kabeljauw, tilapia en zeebaars. Chardonnay is een goede keuze voor rijkere visgerechten zoals zalm of tonijn. Pinot Grigio past perfect bij schaal- en schelpdieren zoals garnalen, krab en kreeft. Riesling biedt een mooie balans van zoetheid en zuurgraad die de kruiden en specerijen in het gerecht aanvult. Voor delicate vissoorten is een lichte, frisse wijn vaak de beste keuze. Rijkere, vettere vissoorten vragen om vollere wijnen met meer body.
Felix Kleine Pier
Felix Kleine Pier
2025-09-23 11:33:37
Count answers : 23
0
Bij een mediterraans vis recept met ingrediënten als tomaten en zwarte olijven, past perfect een rode wijn. Een Merlot of een Pinot Noir is bijvoorbeeld een uitstekende keuze bij zo'n 'aangeklede' vis. Een frisse Chardonnay of een Chenin Blanc is dan de ideale keuze! Voor haring adviseren wij een lekkere Grüner Veltliner. Een vette vis zoals makreel gaat goed samen met een Chardonnay met houtrijping, die de smaken in evenwicht brengt. En bij inktvis is een Sauvignon Blanc een perfecte match. Een goed uitgebalanceerde, frisse witte wijn of zelfs een lichte rode wijn kunnen een heerlijke combinatie vormen. Bij mosselen raden we een droge, fruitige wijn aan, zoals de wijnen uit de Elzas zoals Pinot Gris of Pinot Blanc. En voor oesters? Dat is een gelegenheid voor bubbels - kies een heerlijke champagne!

Lees ook

Welke wijn is lekker met vis?

Ansjovis Witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Albariño, Verdejo, Riesling of rosé. Coquilles Fris wit Lees meer

Kun je rode wijn combineren met vis?

Tonijn is een voedzame en stevige vis die gegrild goed te combineren is met een mooie rode wijn, zoa Lees meer