:

Kun je rode wijn combineren met vis?

Amélie van Haspengouw
Amélie van Haspengouw
2025-08-12 02:52:49
Count answers : 1
0
Tonijn is een voedzame en stevige vis die gegrild goed te combineren is met een mooie rode wijn, zoals een merlot uit Chili of een pinot noir. Bij een gegrilde zwaardvis of zeeduivel kies je voor een soepele rode wijn met weinig tannines. Ook hierbij past een pinot noir goed. Rode wijnliefhebbers kiezen voor een merlot of pinot noir of een cru uit de Beaujolais. Verrassend genoeg is rode wijn (gekoeld of ongekoeld) bij rauwe vis een goede combi! Sushi kent namelijk een hoog umami-gehalte; deze smaak kun je het beste omschrijven als hartig.
Nisa Grondel
Nisa Grondel
2025-08-12 02:19:28
Count answers : 1
0
Tonijn Frisse rosé wijn, zoals Provence, lichte rode wijn, zoals Pinot Noir, of volle witte wijn, zoals Viognier Zalm Volle witte wijn, zoals Bourgogne, Champagne of Elzas of een lichtgekoelde rode Pinot Noir Zalm (gerookt) Frisse of volle witte wijn, zoals Loire, Bourgogne, Champagne of Elzas