:

Mag je met wijn koken?

Casper Weijland
Casper Weijland
2025-08-25 22:02:11
Count answers : 15
0
Sommige mensen koken met alcoholische dranken zoals bier of wijn. Er blijft eigenlijk altijd wel een beetje alcohol over. Hoewel de hoeveelheden soms minimaal zijn raden we voor de zekerheid dit soort gerechten af voor risicogroepen, zoals mensen met een verslavingsprobleem, zwangeren en kinderen.
Hidde Koning
Hidde Koning
2025-08-25 20:21:44
Count answers : 20
0
KOKEN MET WIJN: IS DAT NIET ZONDE? Zeker niet! Wijn kan als ingrediënt een enorme toevoeging zijn aan een gerecht. Als je de juiste wijn met het goede gerecht weet te combineren, zal je zien dat beiden nog beter gaan smaken! Vergeet vooral ook niet dat je maar weinig wijn nodig hebt voor het koken, want te veel wijn kan je gerecht enorm overheersen.

Lees ook

Hoe lang moet wijn koken voordat alcohol eruit is?

Bij een stoofpot met bier hoef je je niet zo veel zorgen te maken, na zo’n 2 uur pruttelen is al ong Lees meer

Wanneer moet je wijn toevoegen tijdens het koken?

Wanneer u een deel van het vet uit het gerecht neemt, moet je er meestal een ander ingrediënt aan to Lees meer

Lars Groen
Lars Groen
2025-08-25 19:44:54
Count answers : 21
0
Het hangt onder andere af van de manier waarop je met alcohol kookt, maar alcohol zal nooit helemaal verdampen tijdens het koken. Wanneer je alcohol meekookt of -stooft zal er na verloop van tijd wel een deel van de alcohol verdwijnen. Hoe langer je het gerecht stooft, hoe meer alchohol er zal verdampen. Na 15 minuten blijft er nog zo'n 60% in je gerecht over en na minimaal 2 uur is 90% van de alcohol verdampt.