Wanneer moet je wijn toevoegen tijdens het koken?

Bryan van den Velden
2025-08-12 17:40:51
Count answers
: 2
Wanneer moet je wijn toevoegen tijdens het koken?
Vrijwel altijd een bepaald alcoholpercentage in het eten achterblijft.
Factoren zoals de afmeting van de pan, soort alcoholische drank of temperatuur tijdens het koken blijken geen invloed te hebben op de snelheid waarmee alcohol verdampt.
Wel is uit onderzoek gebleken dat alcohol minder snel verdampt in een mengsel van water, vet, zout en eiwit.
Daarom wordt aangeraden om eerst de alcoholische drank te koken en pas daarna toe te voegen aan het gerecht.
Warme wijn toevoegen aan uw vlees, zorgt voor een mals stukje vlees.
Laat de wijn op kamertemperatuur komen voordat u het bij uw vlees of vis in de pan doet, het kan namelijk schrikken en daardoor taai worden als de wijn nog te koud is.

David Jansen
2025-08-12 16:55:01
Count answers
: 2
Wanneer u een deel van het vet uit het gerecht neemt, moet je er meestal een ander ingrediënt aan toevoegen om het verloren vocht of vet als smaak te vervangen. In plaats van het vlees of groente te bakken in zeeën van boter of olie, neem je een kleinere hoeveelheid en vul je de rest aan met een klein beetje wijn of versterkte wijn.
Bij het koken is het niet aan te raden, dan kan je het later beter afblussen met wijn.
Lees ook
- Hoe lang moet wijn koken voordat alcohol eruit is?
- Hoe kook je met wijn?
- Waarom koken met wijn?
- Verdwijnt alcohol als je het kookt?
- Hoe lang moet wijn inkoken?
- Hoe gebruik je wijn op de juiste manier bij het koken?
- Hoe lang kun je wijn laten koken?
- Kan je met elke wijn koken?
- Wat gebeurt er als je wijn kookt?