Kan je met elke wijn koken?

Pim van den Heuvel
2025-08-12 21:35:46
Count answers
: 2
Is de wijn niet lekker om te drinken? Gebruik deze dan ook niet als kookwijn…
Het gebruiken van een slecht ingrediënt zal u natuurlijk niet mee helpen om een lekker gerecht op tafel te krijgen.
Een handige vuistregel is om een wijn te kiezen met dezelfde kleur als het gerecht dat u wilt maken.
Wanneer u een gerecht maakt van rood vlees, kunt u kiezen voor een rode kookwijn.
Kookt u een gerecht van witte vis? In dat geval is witte kookwijn de beste keuze.
Het is ook mogelijk om rode wijnsaus te serveren bij witte vis.
Kies dan wel voor een lichtere rode wijn van Wijnspecialist zoals een zachte Pinot Noir.
Hierdoor wordt de smaak van de kookwijn niet te overheersend.
Het belangrijkste bij het koken met wijn is om een wijn te kiezen die niet te overheersend is, maar juist goed samengaat met het gerecht.
Wanneer het gerecht een zachtere smaak heeft, is een zachtere kookwijn aan te raden.
Hetzelfde geldt wanneer u gaat voor een gerecht met een krachtige smaak.
Bij zoete gerechten, zoals een dessert met chocolade of fruit, is een heerlijke port van Wijnspecialist ook een uitstekende keuze.
Port kan aan de andere kant ook gebruikt worden om een contrast te vormen met een gerecht.
Denk hierbij aan een biefstuk in portsaus, waarbij het zoete karakter van de port het vlees complimenteert.
Wijnspecialist heeft een groot assortiment kookwijnen die geschikt zijn voor verschillende gerechten.
Van frisse witte wijnen voor een visgerecht, tot aan krachtige rode wijnen voor een malse biefstuk.
Ontdek ons brede assortiment en kies de kookwijn die u bij uw volgende gerecht wilt gebruiken!
Lees ook
- Hoe lang moet wijn koken voordat alcohol eruit is?
- Wanneer moet je wijn toevoegen tijdens het koken?
- Hoe kook je met wijn?
- Waarom koken met wijn?
- Verdwijnt alcohol als je het kookt?
- Hoe lang moet wijn inkoken?
- Hoe gebruik je wijn op de juiste manier bij het koken?
- Hoe lang kun je wijn laten koken?
- Wat gebeurt er als je wijn kookt?