Wat zit er in Franse kruiden?

Nynke van de Velden
2025-08-11 02:54:55
Count answers
: 2
3 eetlepels gedroogde tijm
8 verkruimelde laurierblaadjes
2 eetlepels gedroogde rozemarijn
2 eetlepels gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogd bonenkruid
1 eetlepel gedroogde dragon
Meng deze kruiden goed door elkaar en doe ze vervolgens in een luchtdicht potje met goed afsluitbare deksel.
Droog en donker bewaren.

Marijn Özkan
2025-08-11 02:49:24
Count answers
: 0
De essentiële componenten van Herbes de Provence omvatten tijm, rozemarijn, oregano en basilicum.
Deze worden vaak aangevuld met andere kruiden, zoals bonenkruid, marjolein en lavendelbloemen.
Ingrediënten: basilicum, oregano, rozemarijn, majoraan, tijm en lavendel.

Victor Kiliç
2025-08-11 02:39:12
Count answers
: 4
De samenstelling van Provençaalse kruiden staat niet vast.
De basis bestaat uit tijm, marjolein, rozemarijn en bonenkruid.
Veel van de verkochte mixen bevatten ook lavendelbloemen, oregano, basilicum, peterselie en/of salie.
Andere mogelijke ingrediënten: venkelzaad, dragon, kervel, laurier, lavas en knoflook.
Ingrediënten: Basilicum gesneden, Oregano gesneden, Knoflook granulaat, Marjolein gesneden, Tijm gesneden, Lavandel bloem

Sjoerd de Hoogh
2025-08-11 02:36:21
Count answers
: 6
Deze Provencaalse kruiden van Verstegen bestaan uit basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie en dragon.
Ingrediënten: 100% Kruiden (basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie, dragon).

Dylan Janssen
2025-08-11 02:00:14
Count answers
: 7
Ui, knoflook, 20% rozemarijn, 12% tomaat, peterselie, 5,9% tijm, zwarte peper, laurier.
De Franse keuken is rijk aan allerlei zomerse smaken.
We hebben gekozen voor een traditionele Franse melange.
Dat betekent dat er lekker veel groene kruiden in zitten en tomaat voor een intense smaak en extra rijkheid.
Knoflook en ui mogen natuurlijk niet ontbreken in deze melange.
Zij zijn de basissmaakmakers waar alles om draait.
Peper zorgt voor een klein beetje scherpte.

Levi Hofman
2025-08-11 00:42:10
Count answers
: 2
Rozemarijn, tijm, bonenkruid, marjolein en oregano doen het allemaal goed in het hete klimaat en de rijke grond van het Middellandse Zeegebied, en vormen een fantastische combinatie. Het mengsel hoort in iedere keukenkast thuis en brengt de beste elementen van al deze specerijen samen in een harmonieuze smaak. Het belangrijkste ingrediënt in onze melange is rozemarijn, dat zorgt voor een fris aroma en een lichte scherpte.

Pien van Vliet
2025-08-11 00:29:29
Count answers
: 1
Deze provençaalse kruidenmix is geïnspireerd op Franse smaken.
Maak het met o.a. peterselie, rozemarijn en dragon.
Ingrediënten zijn 2 el gedroogde peterselie, 1 el gedroogde tijm, 1 el gedroogde rozemarijn, 1 el gedroogd bonenkruid, 1 el gedroogde majoraan, 1 el gedroogde dragon en 1 el gedroogde bieslook.

Rowan de Jong
2025-08-11 00:01:09
Count answers
: 1
De basis van Provençaalse kruiden bestaat uit tijm, marjolein, rozemarijn en bonenkruid.
Veel van de verkochte mixen bevatten ook lavendelbloemen, oregano, basilicum, peterselie en/of salie.
Andere mogelijke ingrediënten: venkelzaad, dragon, kervel, laurier, lavas.
Een mogelijke samenstelling is: 4 delen marjolein; 4 delen tijm; 4 delen bonenkruid; 2 delen rozemarijn 2 delen basilicum; 1 deel salie; 1 deel lavendel(bloemen).
Lees ook
- Welke twee soorten soep zijn er in het Frans?
- Welke kruiden in Franse uiensoep?
- Wat is een alternatief voor cognac in uiensoep?
- Wat is de Franse naam voor een soep met verschillende soorten vis?
- Wat past er bij soep?
- Hoe krijg je uiensoep op smaak?
- Wat te gebruiken in plaats van cognac?
- Welke drank gaat er in de uiensoep?