:

Wat is een alternatief voor cognac in uiensoep?

Johanna Marchal
Johanna Marchal
2025-08-22 12:55:44
Count answers : 28
0
Tip: je kunt de cognac vervangen door 200 ml witte wijn.
Faas Mohan
Faas Mohan
2025-08-11 01:33:48
Count answers : 35
0
Voor de liefhebber een scheutje Rémy Martin V.S.O.P.-cognac. De cognac geeft aan de soep een extra heerlijke smaak en warmte. Rémy Martin V.S.O.P. is een Fine Champagne cognac die veel meer smaak heeft dan andere V.S.O.P.-cognacs. Bovendien “verwaterd” deze cognac niet in gerechten door de manier van distilleren en rijpen.

Lees ook

Welke twee soorten soep zijn er in het Frans?

Er worden twee soorten soep genoemd: velouté, een romige soep waaraan crème fraîche en eigeel zijn t Lees meer

Welke kruiden in Franse uiensoep?

Dit uiensoep recept is super makkelijk om te maken. Je begint met het smelten van een klont boter i Lees meer

Wouter Visser
Wouter Visser
2025-08-11 01:28:12
Count answers : 36
0
Of meng een scheut cognac of rode wijn door je Franse uiensoep. De sterke geur van de uien is uitermate geschikt om een alcoholgeur te maskeren, wat wellicht heeft bijgedragen aan de populariteit van de soep. Hij werd hongerig wakker in zijn jachthuis en besloot een gerecht te maken met de ingrediënten die hij op dat moment voorhanden had: uien, boter en champagne.
Youssef Vial
Youssef Vial
2025-08-10 22:07:48
Count answers : 38
0
Ik gebruik zeker witte wijn, maar het recept dat ik heb vraagt om bourbon om de gekaramelliseerde uien te deglaceren, maar is er iets anders waarmee ik dat kan vervangen?

Lees ook

Wat is de Franse naam voor een soep met verschillende soorten vis?

Bouillabaisse is een Frans gerecht, meer bepaald een vissoep gemaakt van meerdere vissoorten en krui Lees meer

Wat past er bij soep?

Voor een wat lichtere soep kun je kijken naar een wat groter bijgerecht, zodat je de maaltijd opvult Lees meer

Sjoerd de Hoogh
Sjoerd de Hoogh
2025-08-10 21:58:22
Count answers : 30
0
Een alternatief voor cognac in uiensoep kan zijn om alleen meer bouillon te gebruiken, voor een minder sterke smaak, of misschien wat extra bloem toe te voegen, wat vooral van toepassing is voor liefhebbers van een meer vloeibare variant van uiensoep.