:

Welke kruiden in Franse uiensoep?

Elisabeth Çiçek
Elisabeth Çiçek
2025-08-11 01:21:44
Count answers : 0
0
Kruidnagels en tijm worden gebruikt in de soep. Steek de kruidnagels in het blaadje laurier. Voeg dit samen met de tijm toe aan de bouillon. Breng de soep daarna op smaak met een beetje nootmuskaat en wat versgemalen peper. Verwijder de kruidnagels en de laurier.
Annemijn van der Heijden
Annemijn van der Heijden
2025-08-11 00:50:16
Count answers : 3
0
De soep bevat de kruiden tijm en laurier. Voeg knoflook, bouillon, wijn, laurier en tijm toe aan de rode ui. Breng op smaak met wat Witte Peper Gemalen.
Indy Ramaker
Indy Ramaker
2025-08-10 23:21:49
Count answers : 2
0
Het geheim van deze soep zit hem in het karamelliseren van de uien, de combinatie van bouillon en de verse kruiden die je gebruikt. Maak de bouillon aan met je uienmengsel, voeg nu ook het laurierblad en de tijm aan je soep. Categorieën Soep Voorgerechten Frans Gemiddeld Kerst Bouillon Kaas Knoflook Olijfolie Pijnboompitten Roomboter Stokbrood Tijm Ui Wijn
Suus Kuijpers
Suus Kuijpers
2025-08-10 23:16:02
Count answers : 0
0
Uiensoep maak je dus door de ui te karameliseren, af te blussen met (runder)bouillon en op smaak te brengen met o.a. een beetje tijm. De kruiden zijn tijm, peper en zout.
Yasmin de Leeuw
Yasmin de Leeuw
2025-08-10 22:52:03
Count answers : 1
0
De kruiden die in Franse uiensoep zitten zijn tijm, salie, rozemarijn en laurierblaadjes. De kruiden, behalve het laurierblad heel fijn snijden. Ingrediënten * 1,5 liter kruidenbouillon * 3 grote uien * 2 laurierblaadjes * 1 el verse tijmblaadjes * 1 tl verse salie * 1 tl verse rozemarijnnaaldjes * 1 el rijstmeel * 1 el roomboter of ghee
Lise Meyer
Lise Meyer
2025-08-10 22:46:33
Count answers : 4
0
Doe zodra de uien goed zijn gekarameliseerd de bloem in de pan en bak deze al omscheppend twee minuten mee. Doe dan het laurierblaadje, de takjes tijm en de runderbouillon in de pan. Voeg wat verse kruiden toe, zoals peterselie of bieslook voor wat frisheid en kleur. Tijm en laurierblaadje worden dus gebruikt in dit recept.
Pien Jansz Muskus te Pasque
Pien Jansz Muskus te Pasque
2025-08-10 22:27:48
Count answers : 4
0
Dit uiensoep recept is super makkelijk om te maken. Je begint met het smelten van een klont boter in een grote soeppan. Doe vervolgens de uien erbij met wat zout. Doe de knoflook erbij en bak dit even kort mee. Bedek vervolgens de uien met rietsuiker en laat dit op een zacht vuur ongeveer een half uurtje karamelliseren. Doe dan de bloem erbij en bak het geheel nog 5 minuten. Ondertussen ga je aan de slag met het warm maken van de bouillon. Voeg die na een half uur aan de uien toe. Pak nu een royaal wijnglas Noilly Prat en doe dit erbij. Doe hetzelfde met de cognac en laat dit dan nog een uur koken. Nu is het tijd geworden om de gril voor te verwarmen op 200 graden. Doe de soep in kommen en leg een plakje oud stokbrood op de soep. Bestrooi het stokbrood met de gruyère en rooster het geheel nog ongeveer 5 minuten onder de gril. Nu is je heerlijke uiensoep klaar. Eet smakelijk!