:

Welke kruiden in Franse uiensoep?

Merijn Çetin
Merijn Çetin
2025-08-20 21:10:32
Count answers : 32
0
De combinatie van smaken in de uiensoep wordt bereikt door een specifieke combinatie van kruiden. Het recept vermeldt één kruid: laurier. In de bereidingswijze staat: «2 laurierbladeren toe». Verder staat er: «Bestrooi met een theelepel zout» en «Breng op smaak met zout en peper».
Elisabeth Çiçek
Elisabeth Çiçek
2025-08-11 01:21:44
Count answers : 30
0
Kruidnagels en tijm worden gebruikt in de soep. Steek de kruidnagels in het blaadje laurier. Voeg dit samen met de tijm toe aan de bouillon. Breng de soep daarna op smaak met een beetje nootmuskaat en wat versgemalen peper. Verwijder de kruidnagels en de laurier.

Lees ook

Welke twee soorten soep zijn er in het Frans?

Er worden twee soorten soep genoemd: velouté, een romige soep waaraan crème fraîche en eigeel zijn t Lees meer

Wat is een alternatief voor cognac in uiensoep?

Of meng een scheut cognac of rode wijn door je Franse uiensoep. De sterke geur van de uien is uiterm Lees meer

Annemijn van der Heijden
Annemijn van der Heijden
2025-08-11 00:50:16
Count answers : 43
0
De soep bevat de kruiden tijm en laurier. Voeg knoflook, bouillon, wijn, laurier en tijm toe aan de rode ui. Breng op smaak met wat Witte Peper Gemalen.
Indy Ramaker
Indy Ramaker
2025-08-10 23:21:49
Count answers : 28
0
Het geheim van deze soep zit hem in het karamelliseren van de uien, de combinatie van bouillon en de verse kruiden die je gebruikt. Maak de bouillon aan met je uienmengsel, voeg nu ook het laurierblad en de tijm aan je soep. Categorieën Soep Voorgerechten Frans Gemiddeld Kerst Bouillon Kaas Knoflook Olijfolie Pijnboompitten Roomboter Stokbrood Tijm Ui Wijn

Lees ook

Wat is de Franse naam voor een soep met verschillende soorten vis?

Bouillabaisse is een Frans gerecht, meer bepaald een vissoep gemaakt van meerdere vissoorten en krui Lees meer

Wat past er bij soep?

Voor een wat lichtere soep kun je kijken naar een wat groter bijgerecht, zodat je de maaltijd opvult Lees meer

Suus Kuijpers
Suus Kuijpers
2025-08-10 23:16:02
Count answers : 21
0
Uiensoep maak je dus door de ui te karameliseren, af te blussen met (runder)bouillon en op smaak te brengen met o.a. een beetje tijm. De kruiden zijn tijm, peper en zout.
Yasmin de Leeuw
Yasmin de Leeuw
2025-08-10 22:52:03
Count answers : 32
0
De kruiden die in Franse uiensoep zitten zijn tijm, salie, rozemarijn en laurierblaadjes. De kruiden, behalve het laurierblad heel fijn snijden. Ingrediënten * 1,5 liter kruidenbouillon * 3 grote uien * 2 laurierblaadjes * 1 el verse tijmblaadjes * 1 tl verse salie * 1 tl verse rozemarijnnaaldjes * 1 el rijstmeel * 1 el roomboter of ghee

Lees ook

Hoe krijg je uiensoep op smaak?

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Ook heel erg lekker. Dit bak je op laag vuur, Lees meer

Wat zit er in Franse kruiden?

3 eetlepels gedroogde tijm 8 verkruimelde laurierblaadjes 2 eetlepels gedroogde rozemarijn 2 eetl Lees meer

Lise Meyer
Lise Meyer
2025-08-10 22:46:33
Count answers : 36
0
Doe zodra de uien goed zijn gekarameliseerd de bloem in de pan en bak deze al omscheppend twee minuten mee. Doe dan het laurierblaadje, de takjes tijm en de runderbouillon in de pan. Voeg wat verse kruiden toe, zoals peterselie of bieslook voor wat frisheid en kleur. Tijm en laurierblaadje worden dus gebruikt in dit recept.
Pien Jansz Muskus te Pasque
Pien Jansz Muskus te Pasque
2025-08-10 22:27:48
Count answers : 30
0
Dit uiensoep recept is super makkelijk om te maken. Je begint met het smelten van een klont boter in een grote soeppan. Doe vervolgens de uien erbij met wat zout. Doe de knoflook erbij en bak dit even kort mee. Bedek vervolgens de uien met rietsuiker en laat dit op een zacht vuur ongeveer een half uurtje karamelliseren. Doe dan de bloem erbij en bak het geheel nog 5 minuten. Ondertussen ga je aan de slag met het warm maken van de bouillon. Voeg die na een half uur aan de uien toe. Pak nu een royaal wijnglas Noilly Prat en doe dit erbij. Doe hetzelfde met de cognac en laat dit dan nog een uur koken. Nu is het tijd geworden om de gril voor te verwarmen op 200 graden. Doe de soep in kommen en leg een plakje oud stokbrood op de soep. Bestrooi het stokbrood met de gruyère en rooster het geheel nog ongeveer 5 minuten onder de gril. Nu is je heerlijke uiensoep klaar. Eet smakelijk!

Lees ook

Wat te gebruiken in plaats van cognac?

In plaats van cognac kan je gebruik maken van vieux. Vieux is een neutrale graan- of melasse alcohol Lees meer

Welke drank gaat er in de uiensoep?

De drank die er in de uiensoep gaat is cognac. De soep bevat 3 Tbsp. cognac. De cognac doet wondere Lees meer