:

Hoe bakt loetje biefstuk?

Sven de Bruijn
Sven de Bruijn
2025-09-04 04:53:54
Count answers : 35
0
Laat de biefstukken minimaal een half uur op kamertemperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met grofgemalen peper en zout. Verhit een pan op hoog vuur en laat de margarine smelten. Laat de margarine goed bruisen, maar zorg dat het niet verbrandt. Leg de biefstukken in de pan als de margarine is uitgebruist. Houd het vuur hoog en schroei ze aan beide kanten dicht. Draai nu het vuur naar middelhoog en bak de biefstukken (afhankelijk van de dikte) naar de gewenste gaarheid, terwijl je ze met een tang in beweging houdt. Reken op een totale baktijd van ongeveer 3 minuten per kant, maar dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de dikte. Met ongeveer een minuut per centimeter dikte per kant zou je goed moeten zitten voor medium-rare. Haal de biefstukken uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Milan Ismail
Milan Ismail
2025-08-23 01:23:04
Count answers : 30
0
Bij Loetje bakken ze de biefstuk standaard medium-rare, en als je had gedacht dat ze fancy boter gebruiken; guess again. Hun geheime ingrediënt? Margarine. Die in dat blauwwitte pakje wel te verstaan. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Draai het vuur ietsje lager zodra de pan heet is. Laat de margarine smelten (een half pakje,125 gr per biefstuk). Laat de boter uitbruisen tot de belletjes weg zijn getrokken en de boter begint te kleuren. Bak de biefstukken op halfhoog vuur aan beide kanten 3 minuten voor medium-rare. Bij Loetje bewegen ze de biefstuk (gebruik hiervoor een tang of 2 spatels) door de pan. Neem de biefstukken uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en laat ze 7-10 minuten rusten

Lees ook

Hoe bak je een perfecte steak?

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen, leg de biefstuk minimaal 20-30 minuten buiten de koelkas Lees meer

Hoe bak ik de perfecte biefstuk?

Hoe bak je nu de perfecte biefstuk zonder dat het vlees taai wordt of je niet het gewenste resultaat Lees meer

Mohammed Boer
Mohammed Boer
2025-08-21 04:21:23
Count answers : 38
0
Je bakt het vlees in de margarine tot de biefstuk goudbruin is en een garing heeft van medium-rare. Tijdens het bakken beweeg je het vlees in de pan met een vleestang en bak je het vlees aan alle zijden. Bij de juiste garing haal je het vlees uit de pan en laat je het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Haal de biefstuk een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling. Ongeveer een half uur voor de bereiding verwijder je de verpakking en dep je het vlees droog met keukenpapier. Strooi vervolgens het vlees in met zout en laat op kamertemperatuur komen zodat het zout kan worden opgenomen door het vlees. Zet een pan op middelhoog vuur en smelt de margarine en wacht tot de margarine is uit gebruist. Dit is een teken dat het vlees in de pan kan. Leg de biefstuk in de pan en bak rondom goudbruin. Gebruik een tang en beweeg met het vlees door de boter en bak aan alle zijden voor een gelijkmatige garing. Wanneer het vlees rondom goudbruin is aangebakken regel je het vuur lager en bak je tot het vlees medium-rare is. Haal de biefstuk uit de pan en laat voor ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich kunnen verdelen in het vlees. Voeg twee eetlepels warmwater toe aan de margarine en laat de saus een beetje indikken. Roer regelmatig met een garde of pollepel. Leg de biefstuk op een bord en schenk de saus erover en serveer met witbrood om lekker in de saus te soppen.
Annemijn van Westfalen
Annemijn van Westfalen
2025-08-08 19:28:02
Count answers : 30
0
Stap 1 Laat de biefstuk minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep het vervolgens droog met keukenpapier. Stap 2 Breng alle kanten van de biefstuk op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Vergeet de zijkanten niet. Stap 3 Gebruik margarine van Blue Band voor het beste resultaat. Deze margarine bevat de juiste hoeveelheid vocht ten op zichte van andere merken. 125 gram per biefstuk. Stap 4 Voel of de pan heet genoeg is. De pan moet zo heet mogelijk zijn. Dit opwarmen kan gerust 2 minuten duren. Mocht de pan niet heet genoeg zijn, zal jouw biefstuk niet mooi bruin worden, maar muisgrijs. Dat willen we niet. Smelt de margarine in de pan en laat uitbruisen. De margarine zal goud/lichtbruin kleuren. Klaar om te bakken. Stap 5 Leg de biefstuk in de pan. Tip: als je de biefstuk neerlegt zoals in de video zullen de spetters vetstof niet richting jou komen, maar naar de andere kant. Veel veiliger dus. Stap 6 Bak de biefstuk 1,5 a 2 minuten per kant zonder de biefstuk te bewegen in de pan. De baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw biefstuk en/of jouw voorkeuren. Het komt eigenlijk altijd aan op gevoel. Tijd is enkel een indicatie. Gebruik van een timer is aan te raden. Stap 7 Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. In deze vijf minuten kan je de heerlijke jus maken. Stap 8 Zet de pan terug op het vuur en voeg 2 warme eetlepels water toe aan de jus. Pas op voor spetters. Laat uitbruisen en schraap alle baksels los van de pan. Dit geeft enorm veel smaak aan jouw jus. De jus is nu klaar. Stap 9 Plaats de biefstuk op een bord met hoge rand en giet de jus rijkelijk over de biefstuk. Stap 10 Serveer de Perfecte Biefstuk met wit brood.

Lees ook

Hoe bak ik steak goed gebakken?

Haal de biefstuk een half uur voordat je 'm gaat bereiden uit de koelkast, zodat-ie op kamertemperat Lees meer

Hoe krijg ik een biefstuk mals?

Door het aanbrengen van baking soda op het vlees kunnen de eiwitten minder goed aan elkaar binden en Lees meer

Dirk Verbeek
Dirk Verbeek
2025-08-08 19:02:52
Count answers : 23
0
Men neme dé 4 ingrediënten. Men neme de dunste pan die je hebt. Een pakje gewoon ouderwetse Blue Band margarine. Peper en zout. En een mooi biefstukje van goede kwaliteit. Zorg dat je vlees in ieder geval al minimaal een half uurtje uit de koeling ligt. Wat versgemalen peper en zeezout erop en je bent klaar om te beginnen. Pan op hoog vuur dat ‘ie even goed warm kan worden. Draai daarna het vuur terug tot ongeveer op het midden. Reken voor 1 stuk vlees ongeveer 75/80 gram Blue boter. Boter in de pan en goed blijven kijken dat het niet té hard gaat. De boter moet gewoon mooi goudgeel gesmolten zijn. Dan zet je het vuur weer even wat hoger en gaat de biefstuk de pan in. De kunst zit hem in het blijven roeren van het vlees. Laat hem niet op 1 plaats bakken, maar blijf hem bewegen met een tang of vork. Na 2 minuutjes draai je hem om en doe je hetzelfde kunstje nog een keer. Je blijft de biefstuk lekker bewegen over de bodem van de pan. En dan….na 2 minuutjes deze kant, ben je gewoon klaar. Biefstukjes uit de pan en op je bord. Je kunt even kijken of de boter al wat bruiner is, want dit is met name wel lekker voor je jus. Is dit nog niet het geval, zou je alleen de boter nog even wat hoger kunnen zetten, zodat ie wat donkerder wordt. Laat je biefstukje even rusten, voordat je hem eet en schep er vooral nog een flinke lepel jus over.