:

Hoe bakt loetje biefstuk?

Annemijn van Westfalen
Annemijn van Westfalen
2025-08-08 19:28:02
Count answers : 4
0
Stap 1 Laat de biefstuk minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep het vervolgens droog met keukenpapier. Stap 2 Breng alle kanten van de biefstuk op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Vergeet de zijkanten niet. Stap 3 Gebruik margarine van Blue Band voor het beste resultaat. Deze margarine bevat de juiste hoeveelheid vocht ten op zichte van andere merken. 125 gram per biefstuk. Stap 4 Voel of de pan heet genoeg is. De pan moet zo heet mogelijk zijn. Dit opwarmen kan gerust 2 minuten duren. Mocht de pan niet heet genoeg zijn, zal jouw biefstuk niet mooi bruin worden, maar muisgrijs. Dat willen we niet. Smelt de margarine in de pan en laat uitbruisen. De margarine zal goud/lichtbruin kleuren. Klaar om te bakken. Stap 5 Leg de biefstuk in de pan. Tip: als je de biefstuk neerlegt zoals in de video zullen de spetters vetstof niet richting jou komen, maar naar de andere kant. Veel veiliger dus. Stap 6 Bak de biefstuk 1,5 a 2 minuten per kant zonder de biefstuk te bewegen in de pan. De baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw biefstuk en/of jouw voorkeuren. Het komt eigenlijk altijd aan op gevoel. Tijd is enkel een indicatie. Gebruik van een timer is aan te raden. Stap 7 Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. In deze vijf minuten kan je de heerlijke jus maken. Stap 8 Zet de pan terug op het vuur en voeg 2 warme eetlepels water toe aan de jus. Pas op voor spetters. Laat uitbruisen en schraap alle baksels los van de pan. Dit geeft enorm veel smaak aan jouw jus. De jus is nu klaar. Stap 9 Plaats de biefstuk op een bord met hoge rand en giet de jus rijkelijk over de biefstuk. Stap 10 Serveer de Perfecte Biefstuk met wit brood.
Dirk Verbeek
Dirk Verbeek
2025-08-08 19:02:52
Count answers : 3
0
Men neme dé 4 ingrediënten. Men neme de dunste pan die je hebt. Een pakje gewoon ouderwetse Blue Band margarine. Peper en zout. En een mooi biefstukje van goede kwaliteit. Zorg dat je vlees in ieder geval al minimaal een half uurtje uit de koeling ligt. Wat versgemalen peper en zeezout erop en je bent klaar om te beginnen. Pan op hoog vuur dat ‘ie even goed warm kan worden. Draai daarna het vuur terug tot ongeveer op het midden. Reken voor 1 stuk vlees ongeveer 75/80 gram Blue boter. Boter in de pan en goed blijven kijken dat het niet té hard gaat. De boter moet gewoon mooi goudgeel gesmolten zijn. Dan zet je het vuur weer even wat hoger en gaat de biefstuk de pan in. De kunst zit hem in het blijven roeren van het vlees. Laat hem niet op 1 plaats bakken, maar blijf hem bewegen met een tang of vork. Na 2 minuutjes draai je hem om en doe je hetzelfde kunstje nog een keer. Je blijft de biefstuk lekker bewegen over de bodem van de pan. En dan….na 2 minuutjes deze kant, ben je gewoon klaar. Biefstukjes uit de pan en op je bord. Je kunt even kijken of de boter al wat bruiner is, want dit is met name wel lekker voor je jus. Is dit nog niet het geval, zou je alleen de boter nog even wat hoger kunnen zetten, zodat ie wat donkerder wordt. Laat je biefstukje even rusten, voordat je hem eet en schep er vooral nog een flinke lepel jus over.