:

Welke kruiden voor koken?

Thijn Yilmaz
Thijn Yilmaz
2025-09-23 22:55:41
Count answers : 32
0
Kruiden zoals dille, munt en koriander geven je gerechten een frisse smaak. Specerijen zoals komijn en kurkuma geven een warme, rijke smaak aan stoofschotels en soepen. Begin met wat je kent, zoals basilicum, peterselie of knoflookpoeder. Maak gebruik van kant-en-klare kruidenmixen, zoals Italiaans, Aziatisch of Mexicaans. Kruiden zoals rozemarijn passen goed bij veel gerechten. Strooi een beetje over een salade, roer het door een pasta of voeg het toe aan een soep. Zo wordt het gebruik van kruiden steeds makkelijker. Wil je weten welke kruiden goed bij jouw gerecht passen, check onze kruidenwijzer. Of juist andersom, wat past er bijvoorbeeld goed bij rozemarijn, check onze kruidenwijzer. Ga op zoek naar jouw favoriete mix zonder toegevoegd zout.
Tristan van Breukeleveen
Tristan van Breukeleveen
2025-09-23 22:02:52
Count answers : 27
0
Deze kruiden zijn onmisbaar in de keuken: Peper Zout Kaneel Paprikapoeder Italiaanse kruiden Hiermee upgrade je je kruidenlade: Oregano Rozemarijn Tijm Knoflookpoeder Chilipoeder Komijn Kurkuma Nootmuskaat Kerriepoeder Met deze toevoegingen is je collectie helemaal compleet: Laurierblaadjes Gemberpoeder Kruidnagel Kardemom Venkelzaad Steranijs

Lees ook

Welke kruiden niet meekoken?

Basilicum, bieslook, peterselie, munt en dille. Voeg ze het liefst aan het einde van de bereiding t Lees meer

Wat is de gezondste kruidenmix om mee te koken?

Kruiden en specerijen zijn een uitstekende bron van antioxidanten. Veel kruiden en specerijen, zoal Lees meer

Boris Soekhoe
Boris Soekhoe
2025-09-23 21:40:44
Count answers : 27
0
Specerijen: komijn, koriander, paprikapoeder, kerrie, oregano, cayennepeper en/of chilivlokken, een bolletje nootmuskaat, zwarte peper uit de molen, gewoon keukenzout, knisperzout. Laurierblad is ook fijn in stoofpotten en soepen. En vergeet ook koriander, tijm en rozemarijn niet. Nog een doe-het-zelftip: lavas. En niet te vergeten basilicum. Voor verfijnde smaakaccenten adviseer ik ook deze specerijen: venkelzaad, karwijzaad en kardemompeulen.
Sepp van Ghoerle
Sepp van Ghoerle
2025-09-23 21:23:36
Count answers : 28
0
basilicum peterselie oregano tijm paprikapoeder kaneel rozemarijn nootmuskaat kerriepoeder laurierblaadjes italiaanse kruiden knoflookpoeder koriander gemberpoeder kardemom cayennepeper komijn venkelzaad steranijs kurkuma kervel dragon kruidnagel

Lees ook

Welke kruiden zijn het meest geschikt om mee te koken?

Basilicum, peterselie of knoflookpoeder zijn veelzijdig en passen goed bij veel gerechten. Kruiden z Lees meer

Wat zijn standaard kruiden?

Zeezout: lekkerder dan tafelzout Zwarte peperkorrels: pak niet de gemalen variant, maar de korrels Lees meer