:

Wat zijn de meest gebruikte kruiden in de keuken?

Roos van der Ven
Roos van der Ven
2025-09-23 21:55:37
Count answers : 23
0
1. Basilicum doet het vooral goed in de Italiaanse en wat ruimer genomen Mediterrane keuken. 2. Bieslook past perfect bij smeerkaas. 3. Citroengras doet het ook goed als ingrediënt voor thee of bij wokschotels met vis en kip. 4. Citroenmelisse is perfect tegen depressies en hoofdpijn als je het in thee gebruikt. 5. Oregano vind je op zo wat iedere pizza in Italië en Griekenland. 6. Curcuma geeft curry die typische gele kleur. 7. Dille past goed bij vis- en schaaldieren. 8. Dragon is bekend van bearnaisesaus en heeft ontelbare geneeskrachtige eigenschappen. 9. Gember gaat hand in hand met wokgerechten en thee. 10. Koriander geeft een smaakexplosie aan gerechten met rijst, kip en soep. 11. Laurier helpt bij chronische bronchitis en neusontsteking. 12. Marjolein scoren doet het kruid vooral bij vleesgerechten en dan in het bijzonder bij gerechten met worst. 13. Munt vind je gastronomisch overal op de wereld en gaat als het kruid van de gastvrijheid door het leven.
Maryam Hussein
Maryam Hussein
2025-09-23 20:57:49
Count answers : 31
0
Tijm is een veelgebruikt kruid in de Nederlandse keuken. Laurierblad is een subtiel, aromatisch kruid dat zijn smaak langzaam afgeeft, waardoor het ideaal is voor langzame kookprocessen. Rozemarijn heeft een intense geur en een licht zoete, aromatische smaak. Peterselie is een mild, fris kruid dat vaak wordt toegevoegd aan salades, soepen, stoofschotels, kruidenboter en -sauzen. Dragon heeft een scherpe, anijsachtige smaak en is vooral populair in de Franse keuken, maar ook in Nederland geliefd. Salie heeft een warme, aromatische smaak en wordt vaak gebruikt om gerechten met sterke smaken te verrijken. Kervel heeft een milde, anijsachtige smaak en lijkt qua uiterlijk op peterselie.

Lees ook

Welke kruiden niet meekoken?

Basilicum, bieslook, peterselie, munt en dille. Voeg ze het liefst aan het einde van de bereiding t Lees meer

Wat is de gezondste kruidenmix om mee te koken?

Kruiden en specerijen zijn een uitstekende bron van antioxidanten. Veel kruiden en specerijen, zoal Lees meer