:

Waarom zijn de Fransen zo goed in gebak?

Sophie Spier
Sophie Spier
2025-09-23 19:52:09
Count answers : 29
0
De 5 redenen waarom Fransen zoetekauwen zijn 1. Ze beginnen er al vroeg mee. 2. Elke lunch wordt afgesloten met een taartje of ander zoet nagerecht. 3. De supermarkt ligt er vol mee. 4. Elke dorp heeft een bakker en ze maken allemaal de meest fantastische en heerlijke creaties. 5. Fransen maken zich er gewoon niet zo druk om
Janne Bekbergen
Janne Bekbergen
2025-09-23 19:23:28
Count answers : 37
0
De Fransen halen het maximale uit de bloem. Ze voegen zo min mogelijk hulpgrondstoffen toe. Het is in Frankrijk wettelijk niet toegestaan om vet toe te voegen aan het ‘gewone’ brood. Aan de bereiding van een Franse baguette wordt tot wel 60 uur besteed. Om dit voor elkaar te krijgen worden allerlei toevoegingen gebruikt als broodverbeteraars en extra gist.

Lees ook

Wat is het verschil tussen een boulangerie en een patisserie?

Wat is een boulangerie? Een boulangerie is een Franse bakkerij, in tegenstelling tot een patisserie Lees meer

Wat is het verschil tussen een patissier en banketbakker?

Huh, is dat niet hetzelfde als een patissier? Toegegeven: wat een banketbakker doet, lijkt sterk op Lees meer

Veerle de Boer
Veerle de Boer
2025-09-23 18:04:37
Count answers : 37
0
De Fransen zijn zo goed in gebak omdat ze altijd heel sterk zijn geweest in ambachten en het maken van luxeproducten. Vooral de patisserie en boulangerie zijn altijd een sterk punt geweest. De perfecte croissant maken is heel belangrijk voor Franse bakkers. Een goede croissant moet een lichtbruine, bijna gouden kleur hebben, krokante voetjes en een smeuïge romp. De binnenkant moet naar boter smaken, maar niet vet zijn.