Hoe krijg ik een biefstuk mals?

Esmée von Frijtag Drabbe Künzel
2025-08-08 19:18:42
Count answers
: 1
Hoe malser hoe lekkerder. Hou er rekening mee, hoe duurder de biefstuk hoe malser deze is. Haasbiefstuk is de meest malse soort en lendebiefstuk de minst malse soort. Heb je de biefstuk van je keuze gevonden, zorg dan dat je de biefstuk een half uur van te voren uit de koelkast haalt. Laat de biefstuk in die tijd afgedekt op kamertemperatuur komen. Het geheim van een goede biefstuk is, de biefstuk bakken in een goede hete pan. Na ongeveer een minuut kan je de biefstuk omdraaien. Haal de biefstuk uit de pan, maar probeer nog even de verleiding te weerstaan. Laat de biefstuk nog even rusten. De sappen verspreiden zich dan door het vlees en heb je een heerlijke malse biefstuk.

Simon Scholten
2025-08-08 16:41:22
Count answers
: 2
Door het aanbrengen van baking soda op het vlees kunnen de eiwitten minder goed aan elkaar binden en hierdoor wordt het vlees dus zachter en malser.
Dit kun je op 2 manieren doen.
Allereerst door de baking soda en het vlees met elkaar te mengen.
Hierbij zijn ongeveer 2 theelepels voor 1 kilogram vlees nodig.
Dep het vlees eerst droog, anders ontstaat er een papje.
Laat de baking soda vervolgens ongeveer 20 tot 30 minuten intrekken, spoel het vlees vervolgens goed af en dep daarna goed droog met keukenpapier.
Hierna kun je het vlees nog marineren of meteen bakken.
De tweede manier waarop je baking soda kunt gebruiken om vlees malser te krijgen, is door water en baking soda te mixen en het stuk vlees hierin te laten weken.
Voor 500 gram (gesneden) vlees moet je 2 theelepels met 500 ml water mengen en hierin het vlees gedurende 15 tot 20 minuten laten staan.
Vervolgens spoel je het vlees weer heel goed af en marineer en bak je het vlees.
Het resultaat? Een heerlijk zacht en mals stukje vlees!
Fruit of rauwe uien wordt ook gebruikt om vlees malser te maken.
Voor het Koreaanse gerecht bulgogi gebruik je bijvoorbeeld fijngemixte rauwe uien, peer, kiwi of ananas.
Het zuur uit het fruit zorgt voor een mals stukje vlees.