Wat is het lekkerste drankje bij een dessert?

Johanna Dekker
2025-08-07 23:01:50
Count answers
: 5
Een nagerecht met een passende cocktail kan de ideale afsluiter zijn van een heerlijke avond dineren.
1. Cheesecake & Espresso Martini
Een heerlijk dessert om te mixen met de klassieke Espresso Martini is een dessert met een soort koek basis.
De combinatie van zoet en krachtig is echt hemels.
2. Chocolademousse & Peach Bellini
Probeer dit eens met een zachte, fruitige cocktail zoals een Peach Bellini.
3. Chocolate Piñata & White Russian
Combineer dit met een rijke, romige White Russian voor een ultieme smaaksensatie.
4. Madeleines & Creme Brulee Martini
Dit is gebaseerd op een creme brulee recept en is een perfecte balans tussen zoet en krachtig, net zoals de madeleines.
5. IJstaart & Sweet Manhattan
De rijke, diepe smaken van de cocktail passen perfect bij de koele, zoete ijstaart.
6. Lava Cake & Caramel Martini
Een interessante mix van zoet en zout die je smaakpapillen prikkelt.
7. Franse meringue & Rosé Sangria
De frisse tonen van de sangria complementeren de rijke, romige cheesecake uitstekend.
8. Profiteroles & Irish Coffee
De warme koffie en whisky zijn een top combinatie met de koele, romige profiteroles.
9. Appeltaart & Caramel Apple Martini
Deze cocktail versterkt de appelsmaken in de taart voor een welkome smaakexplosie.
10. Fried Oreo’s & Chocolate Martini
De rijke chocoladesmaak van de cocktail past perfect bij de zoete, krokante Oreo’s.
Echt hemels!

Naomi van de Berg
2025-08-07 21:58:31
Count answers
: 1
Een heerlijk dessert kan altijd een speciaal moment gecreëerd worden. Whisky karamel donuts zijn een gouden één, de combinatie van karamel en een donut is al lekker, maar met whisky is het wel extra lekker. Een bananensplit met wodka is ook een onverwacht heerlijke combinatie. Bitterkoekjes met Amaretto zijn nog lekkerder en ook een heel fijn dessert. Baileys chocolade taart is goddelijk, Baileys met ijs of een andere lekkere zoete combinatie met Baileys doet het vaak heel erg goed en smaakt heerlijk. Champagnemousse is een zoet dessert, maar wel één om uw vingers bij af te likken.

Frederique Şahin
2025-08-07 19:53:17
Count answers
: 2
Een licht mousserende wijn is een verfrissende én feestelijke afsluiter bij wat frissere desserts zoals cheesecake, een ijsbombe of geittenkaas.
Kies voor een rode bubbel als er chocolade of rood fruit in het recept zit.
Een zoete rode dessertwijn is een aanrader bij bijvoorbeeld chocolademousse of een romig recept met donker bessenfruit of kersen of bij Roquefort.
Ruby Port schenk je bij desserts met rood en donker fruit of blauwschimmelkaas.
Tawny Port kies je met name als je een kaasplankje serveert met oude kaas, pittige brie óf een uitgesproken recept hebt voor een dessert met specerijen.