:

Wat drink je bij een zoet dessert?

Olivier Esajas
Olivier Esajas
2025-08-07 23:30:17
Count answers : 3
0
Bij een zoet dessert drink je een zoete dessertwijn, zoals Sauternes of Moscato. Zoet hoort bij zoet is het devies, maar met een gewone zoete wijn gaat de wijn het meestal niet redden bij dit soort zware desserts. Een versterkte wijn, zoals een glas Vintage Port of PX sherry, is dan beter. Romige desserts zoals een mousse, pudding, roomijs en bavarois vragen ook om zoete wijnen. Muscat en Moscatel wijnen passen vaak goed, vooral wanneer er fruit in het dessert is verwerkt. Een Sauternes past ook erg goed bij een pudding dessert of cheesecake. Fruit als dessert is heerlijk fris en daar mag dan ook wel een wijn tegenover staan met wat frisse flair en een zoetje. Een Moscato d’Asti en een Sauternes zijn geweldige partners bij fruitdesserts. De zuren die in de wijnen zitten passen mooi bij de zuren in het fruit en het zoetje zorgt ervoor dat het fruit niet gaat overheersen.