Welke alcohol is lekker bij desserts?

Elif Hoekstra
2025-08-07 21:38:27
Count answers
: 3
Voor pure chocolade zijn stout of porter goede combinaties. Deze donkere, geroosterde bieren hebben smaken van koffie, cacao, karamel en zelfs drop. Perfect bij pure chocolade of chocoladedesserts zoals lava cake of brownies. De bitterheid van de chocolade wordt verzacht door de romigheid van het bier.
Bij melkchocolade is een dubbel bier een goede keuze. Een goed gebalanceerde dubbel heeft tonen van karamel, rozijnen en lichte toast. Die zoetheid en warmte sluiten naadloos aan op de zachte smaak van melkchocolade.
Witte chocolade combineert goed met een tripel. Witte chocolade is vooral romig en zoet – en kan daardoor snel té zoet worden. Een kruidige tripel brengt spanning in de combinatie. De lichte bitterheid, het hogere alcoholpercentage en de kruidigheid maken dit verrassend lekker. Voor chocolade met rood fruit, zoals frambozen of kersen, past een goed fruitbier er fantastisch bij, zoals een Kriek.

Hendrik Willemsen
2025-08-07 20:49:06
Count answers
: 0
Baileys Chocolate Deluxe is een mooie suggestie die past bij de romige smaken van de tiramisu. Houd je van die friszure citrussmaak, gebruik dan een lekkere limoncello als smaakmaker. Je kunt ook kiezen voor een scheutje wodka met een diepe smaak of een bruisende prosecco die je aan de scroppino toevoegt. Een scheutje Hollandse Stroopwafellikeur past mooi bij de smaken van het dessert. Met brandy, cognac of amaretto zorg je voor een verdiepende smaak die heel mooi past bij het rijke van de chocola. Of gebruik juist een verfrissende tegenhanger als limoncello waarmee interessante contrasten in het dessert ontstaan.