:

Hoe bak ik vis op het vel krokant?

Noortje Hussein
Noortje Hussein
2025-08-23 04:39:13
Count answers : 27
0
Bestrooi de visfilets met wat bloem en wrijf dat in. Haal de visjes door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeelmengsel op een ander bord. Verhit een flinke klont boter in de koekenpan en leg hier de visjes in. Bak tot het korstje goudgeel is en de vis net niet uit elkaar valt.
Matthijs Zhang
Matthijs Zhang
2025-08-16 17:20:49
Count answers : 29
0
Hoe krijg je vis nu krokant? Door te zorgen dat hij zo droog mogelijk is! Vocht is de grote vijand van alle krokante dingen. Dep vis voor het paneren altijd goed droog, dit doe je het beste met een aantal vellen keukenpapier. Goed paneren is belangrijk voor een krokant korstje. Je haalt de vis eerst door de bloem, daarna door geklutst ei en als laatste door het paneermeel. Bakken doe je een ruime laag olie in een koekenpan. Draai de vis niet te vaak om en als je hem omdraait doe je dat het beste met twee spatels zodat de vis niet ‘breekt’. Schenk nu een laagje olie in een koekenpan totdat de bodem volledig bedekt is. Leg de vis er voorzichtig in. Zorg dat de onderkant eerst goed stevig en bruin is voordat je hem gaat omdraaien. Bak 2 tot 3 minuten aan elke kant. Draai hem om met een grote spatel zodat de filet niet uit elkaar valt. Laat de vis even uitlekken op een bordje bekleed met keukenpapier.

Lees ook

Wat is de beste manier om vis op de grill te bereiden?

Vis op de barbecue kan heerlijk smaken mits het goed bereid is. Kies de juiste vis: Kies stevige vi Lees meer

Hoe lang moet je vis grillen?

Vis op de barbecue bereiden is een fluitje van een cent. Timing: Grill de vis niet te lang om uitdr Lees meer

Marit Jonker
Marit Jonker
2025-08-06 04:45:18
Count answers : 26
0
Het perfect bakken van een vis op de huid een van de dingen in de keuken waar mensen vaak tegen opzien. Met deze twee tips wordt het vanaf nu een koud kunstje om een vis perfect op de huid te bakken én een krokante huid te krijgen. Het perfect bakken van een vis begint bij de vis die je koopt, hoe verser de vis hoe makkelijker het in de pan wordt. Haal de visfilet zo’n 15 á 20 minuten voor je hem gaat bakken uit de koeling om de vis op temperatuur te komen. De volgende stap is om de vis goed droog te deppen met een stukje keukenrol.
Joëlle Janssen
Joëlle Janssen
2025-08-06 01:35:42
Count answers : 19
0
Snijd de huid van de zeebaarsfilet ietje in. Dit zorgt voor een gelijke garing en het zorgt ervoor dat je filet niet kromtrekt tijdens het bakken. Zout de huid van de vis. Deze vis bak je voor 90 procent op de huid. Je bakt hem tot de huid krokant is, en je de filet wittig ziet worden. Draai hem dan om en brand de bovenkant een paar seconde dicht in de hete pan.

Lees ook

Hoe kan ik vis op het vel bakken?

Dep de vis goed droog voor je bakt – je verse vis is waarschijnlijk vochtig als je hem uitpakt. Na Lees meer

Hoe voorkom je dat vis aan de folie van de grill blijft plakken?

Bestrijk je vis met een klein laagje mayonaise aan beide kanten om ervoor te zorgen dat het zeker ni Lees meer

Jacob Schakelaar
Jacob Schakelaar
2025-08-05 23:49:38
Count answers : 21
0
Stap 1: kies de juiste visfilet. Ga liefst voor dikke filets van ongeveer 160 gr. Bestrooi de velkant met wat peper van de molen en een snuifje zout. Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een braadpan. Let op dat je dit op middelhoog vuur doet. Bak de vis op de velkant voor ongeveer 4 à 5 minuten totdat het vel knapperig is geworden. Voeg nog een klontje roomboter toe en draai de filet om. Bak de vis nog ongeveer 1 minuut en serveren maar!
Rayan van Vermandois
Rayan van Vermandois
2025-08-05 23:17:02
Count answers : 29
0
Dep de vis goed droog voor je bakt – je verse vis is waarschijnlijk vochtig als je hem uitpakt. Na het drogen is een andere truc voor vis met een krokante huid heel simpel: kruid de vis met zout en peper en laat hem onafgedekt ongeveer 1 uur rusten in de koelkast. Laat de koekenpan gloeiend heet worden en doe er een flinke hoeveelheid Lurpak® in. Verwarm de boter tot hij sist, pak dan de zalm en leg die met de huid naar beneden in de verhitte koekenpan met boter. Druk de vis ongeveer 10-15 seconden in de warme koekenpan aan en laat de boter zijn werk doen met de vis. Dan is het een kwestie van geduld: houd de vis in de gaten terwijl die wordt gebakken. Afhankelijk van de dikte van de filet duurt het bakken ongeveer 4-5 minuten. De volgende stap is de zalm omkeren en kort aan de andere kant bakken. Het omkeren gaat het best als je de spatel stevig tegen de koekenpan drukt en voorzichtig onder de vis schuift. Als de zalm klaar is met bakken, zet je het vuur uit, laat je de gebakken vis even rusten en dien je hem op.

Lees ook

Welke vis is goed om te grillen?

Voornamelijk witvis zoals kabeljauw of zeewolf is ideaal om te wikkelen in folie. Deze soorten zijn Lees meer

Is het beter om vis in folie of op de grill te grillen?

Een andere optie is om het in aluminiumfolie te wikkelen. Het voordeel hiervan is dat je visbouillon Lees meer