Is het beter om vis in folie of op de grill te grillen, wordt niet echt besproken in de tekst, maar enkele passages bieden enige informatie over het grillen van vis op de barbecue. Zo staat er:
Zorg dat je het visje aan beide zijdes slechts eenmaal grilt zodat het vel heel blijft.
Zat je meer te denken aan een tonijnsteak?
Je bereikt het lekkerste resultaat dan met een hogere temperatuur.
Van buiten krijgt de steak mooie grillstrepen en van binnen is de vissteak nog een beetje rauw om de malsheid te behouden.
Je kunt op barbecues niet alleen grillen, maar bijvoorbeeld ook stomen of roken.
Je bereikt het lekkerste resultaat dan met een hogere temperatuur, en
Van buiten krijgt de steak mooie grillstrepen en van binnen is de vissteak nog een beetje rauw om de malsheid te behouden.
Al deze passages suggereren dat het beter is om vis op de grill te grillen. Daarnaast worden er andere bereidingswijzen besproken, zoals stomen, roken of het bereiden van een grotere vis in zijn geheel op de barbecue.
Er wordt geen vermelding gemaakt van het gebruik van folie bij de bereidingen die worden genoemd.
Daarom is het grillen van vis op de barbecue de meest consequente keuze volgens de tekst. De bereiding van gerookte vis waarbij men eerst een cederhouten plankje moet laten smeulen, maakt ook geen gebruik van de grill-functie van de BBQ. Het bereiden van deze vis gebeurt gewoon door middel van rook.
Er is dus geen informatie in de tekst die aangeeft dat de bereiding van vis in folie beter is, maar men maakt wel duidelijk dat de grillfunctie een optie biedt.