:

Hoe kan ik vis op het vel bakken?

Ninthe Scheffers
Ninthe Scheffers
2025-08-06 04:02:26
Count answers : 23
0
Vissoorten zoals zeetong, pladijs en schartong zijn uitstekend te bakken met vel. Door je vis met vel en op de graat te bakken, krijg je bovendien meer sappigheid en smaak. Als je de vis op de huid bakt, begin je altijd met de velkant naar beneden. Om de vis of visfilet mooi in zijn geheel te houden, is het het beste om de vis tijdens het bakken maar één keer om te draaien. Zodra het visvlees net niet meer doorschijnend is, weet je dat de vis gaar is.
Gijs van den Brink
Gijs van den Brink
2025-08-06 04:01:59
Count answers : 28
0
Stap 1: kies de juiste visfilet. Ga liefst voor dikke filets van ongeveer 160 gr. Bestrooi de velkant met wat peper van de molen en een snuifje zout. Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een braadpan. Let op dat je dit op middelhoog vuur doet. Bak de vis op de velkant voor ongeveer 4 à 5 minuten totdat het vel knapperig is geworden. Voeg nog een klontje roomboter toe en draai de filet om. Bak de vis nog ongeveer 1 minuut en serveren maar!

Lees ook

Wat is de beste manier om vis op de grill te bereiden?

Vis op de barbecue kan heerlijk smaken mits het goed bereid is. Kies de juiste vis: Kies stevige vi Lees meer

Hoe lang moet je vis grillen?

Vis op de barbecue bereiden is een fluitje van een cent. Timing: Grill de vis niet te lang om uitdr Lees meer

Levi van Nimwegen
Levi van Nimwegen
2025-08-06 00:45:20
Count answers : 30
0
Dep de vis goed droog voor je bakt – je verse vis is waarschijnlijk vochtig als je hem uitpakt. Na het drogen is een andere truc voor vis met een krokante huid heel simpel: kruid de vis met zout en peper en laat hem onafgedekt ongeveer 1 uur rusten in de koelkast. Laat de koekenpan gloeiend heet worden en doe er een flinke hoeveelheid Lurpak® in. Verwarm de boter tot hij sist, pak dan de zalm en leg die met de huid naar beneden in de verhitte koekenpan met boter. Druk de vis ongeveer 10-15 seconden in de warme koekenpan aan en laat de boter zijn werk doen met de vis. Dat helpt ook om de huid gelijkmatig te bakken. Dan is het een kwestie van geduld: houd de vis in de gaten terwijl die wordt gebakken.. Afhankelijk van de dikte van de filet duurt het bakken ongeveer 4-5 minuten. De volgende stap is de zalm omkeren en kort aan de andere kant bakken. Het omkeren gaat het best als je de spatel stevig tegen de koekenpan drukt en voorzichtig onder de vis schuift. Als de zalm klaar is met bakken, zet je het vuur uit, laat je de gebakken vis even rusten en dien je hem op. Zo gemakkelijk kan het zijn om vis met een krokante huid te bakken. Train je techniek om een krokante huid op de vis te krijgen met een beetje Lurpak®.
Jens Fechant
Jens Fechant
2025-08-06 00:35:20
Count answers : 16
0
Vis bakken op de graat en met vel zorgt trouwens voor meer smaak en sappigheid in je vis. Heb je een vis met vel, begin dan met de velkant naar beneden. Zet de pan op het vuur en voeg de vetstof toe. Je bakt dunnere vis het beste op hoge temperatuur. Bij dikkere stukken vis kan je het vuur iets lager zetten. Hou de baktijd in de gaten. Een filet van 100 g bak je twee minuten aan elke kant. Draai de vis tijdens het bakken bij voorkeur maar 1 keer om. Zo vermijd je dat het visvlees uit elkaar valt. Bak de vis niet te lang. De vis is gaar als het visvlees net niet meer doorschijnend is. Tip: prik met een vork in de vis. Beweeg je vork lichtjes heen en weer: valt de vis mooi uit elkaar, dan is hij klaar. Laat de vis na het bakken even rusten. De regel is: evenveel minuten rusten als bakken. Werk af met een beetje citroensap.

Lees ook

Hoe voorkom je dat vis aan de folie van de grill blijft plakken?

Bestrijk je vis met een klein laagje mayonaise aan beide kanten om ervoor te zorgen dat het zeker ni Lees meer

Welke vis is goed om te grillen?

Voornamelijk witvis zoals kabeljauw of zeewolf is ideaal om te wikkelen in folie. Deze soorten zijn Lees meer