:

Welke groente is lekker bij vis?

Elif Hoekstra
Elif Hoekstra
2025-08-04 02:27:39
Count answers : 3
0
Forel: asperge, prei, wortel. Garnalen: artisjok, bloemkool, champignons, knolselder, komkommer, tomaten, wortelen. Heilbot: groene kool, komkommer, prei, champignons, erwtjes, tomaten, courgette Kabeljauw: aubergine, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, koolrabi, prei, schorseneren, shii-take, tomaten, witloof, wortelen. Krab: kool, selder, prei, salade, spinazie, tomaten,waterkers, witloof rauw, wortel. Kreeft: asperges, andijvie, prei, salade, tomaten, venkel. Langoustine: prei, tomaten, wortel. Maatjesharing: prinsesbonen, tomaat, salade. Makreel: aubergine, Romeinse sla, prinsesbonen, spinazie, tomaat, wortel. Mosselen: tomaat, prei, spinazie, venkel, wortel. Oesters: komkommer, prei, schorseneren, spinazie, venkel. Paling: champignons, prei, prinsesbonen, schorseneren. Pladijs: aubergine, broccoli, erwtjes, komkommer, tuinkers. Sardine: aubergine, erwtjes, koolrabi, prinsesbonen. Schelvis: broccoli, erwtjes, tomaten, venkel, witloof. Sint-Jakobsvruchten: bloemkool, rode kool, schorseneren, tomaten, witloof. Tarbot: aardpeer, asperges, bloemkool, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, komkommer, prei, tomaten, witloof, wortelen. Tonijn: aubergine, artisjok, bieten, prinsesbonen, tomaten, wortelen. Tong: bloemkool, broccoli, champignons, erwtjes, knolselder, schorseneren, prei, tomaten. Zalm: artisjok, bloemkool, broccoli, champignons, komkommer, knolselder, paprika’s, prei, prinsesbonen, spinazie, tomaat, venkel, witloof, waterkers. Zeeduivel: artisjok, asperges, groene kool, prei, shii-take, tomaten, witloof, wortelen, venkel. Zwaardvis: rode biet, tomaten, courgette. Zeebaars: courgette, erwtjes, knolselder, prei, tomaten, venkel, witloof, wortelen.
Dani van Mook
Dani van Mook
2025-08-04 02:19:42
Count answers : 2
0
De ene keer denk ik zullen we het alleen op groentes houden, of zal ik nog een mooi stukje vis bakken. Dit lekkere recept van geroosterde groente met een mooi stukjes gebakken vis is geïnspireerd op Jetteke van Lexmond. Geroosterde groente met gebakken vis Dit lekkere gerecht is heel eenvoudig om te maken en kun je naar wens aanvullen met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes Ingrediënten 3 pastinaak in stukken 3 winterwortels in stukken 3 chiaggia bieten of andere biet, in stukjes 2 grote uien schil verwijderd, in kwarten 3 takjes verse tijm 3 el olijfolie maldon zout naar smaak verse peterselie om te serveren peper Neem een ruime bakplaat en verdeel hier de groentes over. Handig is om het om het formaat van de groente aan te passen aan hoe lang het nodig heeft. Pastinaak is wat sneller gaar dan biet. Dus snij de biet daarom iets kleiner. Besprenkel de groenten ruim met olijfolie en bestrooi met zeezoutvlokken en peper. Leg de takjes tijm erbij en rooster in de oven voor ongeveer 45 minuten tot een uur. Hoe lang het exact nodig heeft ligt aan het formaat van je groentestukken. Tien minuten voor de groentes klaar zijn bereid je de vis in een koekenpan met wat olie. Bestrooi de filets met peper en zout en bak deze in de oven om en om tot mooi gaar. Onthoud dat vis niet lang nodig heeft. Serveer de vis met de geroosterde groente en de verse peterselie erover. Maak af met nog wat extra zoutvlokken
Janne Spring in ‘t Veld
Janne Spring in ‘t Veld
2025-08-03 22:48:13
Count answers : 3
0
Met garnalen kun je alle kanten op. Je ziet de garnaal vaak terug in mediterrane gerechten, zoals een pasta en paella. Maar vergeet de Hollandse garnalencocktail niet. Lekker met cocktailsaus en geserveerd in een mooi glas. Wil je garnalen zelf combineren met groente? Haal dan courgette, zeekraal en avocado in huis. Een gerookte zalmfilet of een vers gebakken moot vrolijken ieder gerecht op. De roze vis is ook nog eens uitstekend te combineren met groente. Onze favoriet? Asperges met zalm. Vooral in een soep, omelet of in deze salade, die je binnen 10 minuten klaarmaakt. Liever geen asperges? Probeer dan eens deze vis te combineren met groente als doperwten, prei, venkel, witlof of wortelen. Pak de koekenpan maar uit de keukenla en bak je vis goed knapperig. Combineer vervolgens met groene asperges, courgette, doperwten, groene kool en komkommer. Ook zit je goed met prei, radijs, spitskool, tomaat, venkel, wortelen en zeekraal. Genoeg om uit te kiezen dus. Met gepocheerde vis geniet je niet van knapperig, maar van zacht en luchtig. Dat komt doordat je op deze manier de vis heel langzaam gaar maakt. Zoek je naar een bijgerecht, dan kun je jouw geluk niet op. Er zijn namelijk heel wat groente die je perfect met gepocheerde vis combineren. Het gaat om groene asperges, courgette, groene kool, prei, tomaat, venkel, witlof, wortelen, zeekraal.