:

Hoe kabeljauw op smaak brengen?

Koen Aksoy
Koen Aksoy
2025-09-06 08:47:15
Count answers : 29
0
Dille: Voor een frisse en aromatische smaak. Koriander: Geeft een licht citrusachtige toets. Peterselie: Voor een milde, kruidige smaak. Komijn: Zorgt voor een warme, aardse smaak. Peper en zout: Onmisbare basis voor elk visgerecht. Gebruik de kruiden apart of combineer ze voor een unieke smaak. Een goede kruidenmix geeft kabeljauw een extra dimensie. De vis kruidenmix van Van Beekum Specerijen is een aanrader. Deze mix bevat meer dan 15 hoogwaardige kruiden en specerijen, samen met zout, en is al meer dan 50 jaar een favoriet van huishoudens, visrestaurants en chefs. Gebruik 10 tot 15 gram van de mix per kilo kabeljauw voor een perfect gekruid gerecht. Kruiden en specerijen: Maximaal 10 gram per kilo vis. Kruidenmix met zout: Maximaal 20 gram per kilo vis. Zout alleen: Tussen de 6 en 10 gram per kilo vis.
Koen Courtier
Koen Courtier
2025-08-29 18:08:29
Count answers : 22
0
Leg op elke filet een schijfje citroen en meng het citroensap, knoflook en kruiden door elkaar. Leg de visfilets naast elkaar in de ovenschaal en bedruip ze met het kruidenmengsel. Strooi er zout en peper overheen. Dek de schaal af met een deksel of folie en laat het 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Haal het deksel of folie eraf, bedruip met het stoofvocht en zet nog 5 minuten in de oven totdat de vis gemakkelijk uiteenvalt wanneer je er met een satéprikker inprikt.

Lees ook

Hoe kan ik vis op smaak brengen?

Kabeljauw en zalm kunnen met dezelfde kruiden op smaak gebracht worden, voornamelijk dille en korian Lees meer

Hoe breng je vis op smaak?

Voor het op smaak brengen van vis kun je de volgende kruiden en specerijen gebruiken. Deze kruiden Lees meer

Jack Mol
Jack Mol
2025-08-23 12:30:06
Count answers : 30
0
Breng op smaak met peper en zout. Leg de plakjes citroen op de vis. Meer lekkere toevoegingen? Dat zijn bijvoorbeeld stukjes ui, wortel en prei. Giet daarna de visbouillon erbij en optioneel een scheut droge witte wijn. Breng de visstoof op smaak met peper en schep op een schaal. Bestrooi met de bieslook.
Lois de Koning
Lois de Koning
2025-08-12 09:41:17
Count answers : 22
0
Je kunt de kabeljauwfilet op verschillende manieren op smaak brengen. Voeg bijvoorbeeld wat knoflook, citroensap, tijm of rozemarijn toe aan de boter waarin je de vis bakt. Dit geeft de vis extra smaak en aroma. Bestrooi de filets met een beetje zout en peper naar smaak.

Lees ook

Welke kruiden passen goed bij visgerechten?

Zwarte of witte peper is dé smaakmaker bij uitstek als het op visgerechten aankomt. Het geeft net da Lees meer

Wat smaakt lekker bij vis?

Een heerlijk stukje gebakken kabeljauw met bloemkoolpuree en een witte wijnsaus met Hollandse garnaa Lees meer

Abel Evers
Abel Evers
2025-08-04 00:11:40
Count answers : 34
0
Kruiden die goed combineren met kabeljauw zijn dille, peterselie, dragon, kervel en tijm. Die kun je fijnsnijden en er na het garen overheen strooien. Afhankelijk van de manier van garen kun je een steviger kruid als tijm ook meebakken of -stoven. Een andere smaakmaker die het altijd goed doet bij vis, zo ook bij kabeljauw, is citroen. En vergeet de versgemalen peper niet! Je kunt kabeljauwfilet, op smaak gebracht met wat peper en zout, simpel bakken in een koekenpan met een scheutje olijfolie.