:

Waarom vis in bloem wentelen?

Daphne Mangel
Daphne Mangel
2025-08-30 18:42:23
Count answers : 30
0
Het artikel zegt: Overal lees je dat om vis te bakken deze best eerst in bloem wentelt maar welke bloem gebruik ik het beste, er zijn zo veel soorten Hiervoor wordt gewone bloem gebruikt zoals voor brood gebruikt wordt of voor gebak. Deze bloem wordt ook wel patisseriebloem genoemd.
Koen Meyer
Koen Meyer
2025-08-23 05:21:29
Count answers : 29
0
Bestrooi de vis licht met bloem, gemengd met wat viskruiden. Let op: gebruik niet teveel bloem om een deegkorst te voorkomen. Dit voorkomt dat de vis tijdens het bakken uit elkaar valt.

Lees ook

Hoe kan ik vis op smaak brengen?

Kabeljauw en zalm kunnen met dezelfde kruiden op smaak gebracht worden, voornamelijk dille en korian Lees meer

Hoe breng je vis op smaak?

Voor het op smaak brengen van vis kun je de volgende kruiden en specerijen gebruiken. Deze kruiden Lees meer

Tijs Slaetsdochter
Tijs Slaetsdochter
2025-08-14 19:59:39
Count answers : 33
0
Naast het lekkere korstje, zorgt de bloem er bovendien ook nog eens voor dat de vis niet uiteen valt. Win-win! Bak de gepaneerde vis in de pan.
Fenna Geerman
Fenna Geerman
2025-08-03 23:57:53
Count answers : 22
0
De bloem vormt een beschermend laagje, hierdoor zullen de vlees/vissappen minder snel naar buiten treden. Tevens ontstaat een knapperig laagje wat ook het vastplakken aan de pan voorkomt. Op zo'n manier schroei je de buitenkant sneller dicht omdat het wat knapperiger wordt. Daarmee trek je een deel van het vocht uit de buitenste laag waardoor deze beter en sneller dichtschroeit zodat de rest van de sappen beter behouden blijven. Ook geeft het zo gemaakte laagje van vleessap+meel+boter een knapperige bite, niet te veel natuurlijk anders krijg je het idee van gefrituurd vlees.

Lees ook

Welke kruiden passen goed bij visgerechten?

Zwarte of witte peper is dé smaakmaker bij uitstek als het op visgerechten aankomt. Het geeft net da Lees meer

Hoe kabeljauw op smaak brengen?

Kruiden die goed combineren met kabeljauw zijn dille, peterselie, dragon, kervel en tijm. Die kun je Lees meer

Nina van de Wal
Nina van de Wal
2025-08-03 22:11:00
Count answers : 33
0
Waarom vis in bloem wentelen? Vis in bloem wentelen zorgt ervoor dat de vis niet aan de pan plakt en het geeft een knapperig laagje.