Waarom vis in bloem wentelen?

Fenna Geerman
2025-08-03 23:57:53
Count answers
: 0
De bloem vormt een beschermend laagje, hierdoor zullen de vlees/vissappen minder snel naar buiten treden.
Tevens ontstaat een knapperig laagje wat ook het vastplakken aan de pan voorkomt.
Op zo'n manier schroei je de buitenkant sneller dicht omdat het wat knapperiger wordt.
Daarmee trek je een deel van het vocht uit de buitenste laag waardoor deze beter en sneller dichtschroeit zodat de rest van de sappen beter behouden blijven.
Ook geeft het zo gemaakte laagje van vleessap+meel+boter een knapperige bite, niet te veel natuurlijk anders krijg je het idee van gefrituurd vlees.

Nina van de Wal
2025-08-03 22:11:00
Count answers
: 0
Waarom vis in bloem wentelen?
Vis in bloem wentelen zorgt ervoor dat de vis niet aan de pan plakt en het geeft een knapperig laagje.
Lees ook
- Hoe kan ik vis op smaak brengen?
- Hoe breng je vis op smaak?
- Welke kruiden passen goed bij visgerechten?
- Hoe kabeljauw op smaak brengen?
- Wat smaakt lekker bij vis?
- Welke saus gebruik je bij vis?
- Welke viskruiden gebruikt een visboer?
- Welke groente is lekker bij vis?
- Welke kruiden passen goed bij kabeljauw?