Welke kruiden passen goed bij visgerechten?

Koen Kuijpers
2025-08-04 01:24:14
Count answers
: 3
Zwarte of witte peper is dé smaakmaker bij uitstek als het op visgerechten aankomt. Het geeft net dat extra tikkeltje pit waar je naar verlangt.
Kurkuma laat zich het beste omschrijven als prikkelend, mild en licht bitter.
De smaak van kurkuma heeft wat weg van peper of mosterd, maar is wat zachter, en combineert erg goed met een stukje witvis.
De sterke smaak en geur van peterselie contrasteert goed met de milde smaak van vis.
Tip: hak de blaadjes fijn en voeg slechts een mespuntje toe, want het draait nog steeds om de smaakaroma’s van de vis.
Ook dille vindt zijn weg naar allerhande visgerechten.
De zoete, anijsachtige smaak past perfect bij een gegrilde zeetong of papillot van kabeljauw.
Rozemarijn is een enorme aanrader voor bij witvis zoals kabeljauw.
Je zou het niet snel denken vanwege zijn krachtige smaak, maar juist daarom geeft rozemarijn een andere twist aan je visgerecht.

Lina van den Pol
2025-08-03 22:39:23
Count answers
: 2
Tijm is een sterke en warme kruidensoort die vol smaak zit.
Het heeft een licht bittere smaak en dit is heel lekker in combinatie met een verse en zachte zalmmoot.
Dille heeft in tegenstelling tot tijm juist een frisse, citroenachtige smaak.
Met zijn iets wat frisse en kruidige smaak past peterselie goed bij zachte en vette zalm.
Dragon is een lekkere zalmkruid waar niet zo vaak aan gedacht wordt.
Dragon heeft namelijk een soepele en anijsachtige smaak, perfect in combinatie met vettige zalm.
De combinatie van knoflook en vis is voor velen een bekend iets.
De krachtige en ietwat pittige smaak van knoflook haal het meeste uit de zalm en zorgt voor een ware smaakbeleving.
Ben je op zoek naar de beste zalm kruiden, dan is de fant pepper mix niet te missen.
Dit is onze eigen kruidenmix die is samengesteld in Noorwegen, waar onze verse zalm ook vandaan komt.
De kruiden zijn lekker voor de bereiding van verse zalm en smaken heerlijk op warm en koud gerookte zalm.
Je kunt ervoor kiezen om gedroogde of verse zalm kruiden te gebruiken.
Verse kruiden komen het beste tot hun recht wanneer je de zalm in oven gaart en de gedroogde kruiden werken beter in de pan.
Voor een zalm in de oven kan je gebruik maken van de volgende zalm kruiden: peper, zout, dille, peterselie, tijm, dragon, knoflook en de fant pepper mix van Zalm van Urk.
Door één van deze, of een combinatie van deze kruiden te gebruiken bereid je een heerlijke zalm in de oven.
Ook voor op de bbq kan je gebruik maken van de eerder genoemde kruidensoorten.
Daarnaast is het erg lekker om een zalm op de bbq te marineren voor een intense smaakbeleving.
Een goede basis voor een marinade bestaat uit olijfolie, citroensap, knoflook, kruiden (bijvoorbeeld dille) en peper.
Serveer de zalm met een frisse salade voor een heerlijke combinatie van smaken.

Dylan Janssen
2025-08-03 21:42:26
Count answers
: 7
Deze enkelvoudige smaakmakers passen perfect bij vis:
First things first: met peper en zout geef je al een heerlijke smaak aan vis – de kracht van deze smaakmakers moeten we niet onderschatten.
Andere smaakmakers die goed passen bij vis en visgerechten zijn als volgt:
Bieslook
Dille
Dragon
Koriander
Oregano
Peterselie
Rozemarijn
Tijm
Deze kruidenmixen passen goed bij vis:
Wil je het wat spannender?
Gebruik dan een kruidenmix bij je visgerechten.
Wij hebben speciaal hiervoor de Vis-a-vis kruidenmix ontwikkeld.
Deze bevat onder andere zout, peper, dragon en rozemarijn – ook wel de kruiden die hierboven staan – maar ook nog citroen, gember en bonenkruid om het geheel nog meer smaak te geven.
De kruidenmix is zo ontwikkeld dat het bij elk stukje vis past.
Zalm, kabeljauw, sardientjes, tonijn, garnalen, schelvis?
No problemo, jij zet ze met deze mix in één handomdraai op tafel.
Naast de Vis-a-vis kruidenmix hebben we nog een enorme aanrader voor witvis (zoals kabeljauw): kruidenboter kruiden.
Je zou het niet zo snel denken door de naam, maar deze mix bevat een groot scala aan kruiden die perfect passen bij een stukje (wit)vis.
Dit combineert trouwens erg goed in een pasta.
De kruiden die hierboven opgesomd zijn, doen je wellicht denken aan de Italiaanse keuken.
Maar wist je dat je ook een andere twist kunt geven aan je vis en visgerechten?
Denk bijvoorbeeld aan een Aziatisch tintje die je kunt geven met bijvoorbeeld de vadouvan kruidenmix.
Of wat dacht je van Ras-el-hanout waardoor je je voor even in de Arabische sferen waant?
Welke vis(gerechten) zet jij op tafel?
TV-Chef London Loy maakt maar al te graag vis en visgerechten met onze smaakmakers.
Denk bijvoorbeeld aan gegrilde sardientjes van de barbecue of poké bowl met pittige makreel.
Benieuwd naar nog meer recepten?
Bekijk dan de receptpagina en/of volg ons op Instagram en Facebook.

Matthijs Zhang
2025-08-03 21:25:03
Count answers
: 1
Kruiden voor zalm
Zalm is een zeer populaire vis die je makkelijk kan klaarmaken in de pan, op de BBQ of in de oven.
Er passen heel wat kruiden of specerijen bij zalm, zoals dille, tijm, peterselie, kervel, oregano, dragon en koriander!
Probeer ook eens deze smaakmakers: ui, citroen, knoflook en natuurlijk zout.
Kruiden voor kabeljauw of witte vis
Kruid je kabeljauw of witte vis met: koriander kurkuma: prikkelend, mild en lichtbitter van smaak, maar zachter dan peper of mosterd
peterselie: sterke smaak en geur, past goed bij de milde smaak van vis
dille: zoete smaak, ideaal voor gegrilde zeetong of papillot van kabeljauw
rozemarijn: krachtige smaak voor vis met een twist
Kruiden voor mosselen
Breng je mosselen op smaak met natuurlijk kruiden en specerijen: uienpoeder, peterselie, bieslook, laurier, tijm, oregano, witte peper, zout, dragon en venkel.
Kruidenmix maken voor mosselen
Zo maak je de perfecte kruidenmix (voor ongeveer 4 personen): meng 10 koffielepels uienpoeder met 2 koffielepels gedroogd bieslook, 1 gemalen laurierblaadje, 2 koffielepels gedroogde tijm en gedroogde oregano, 6 koffielepels witte peper en zout naar smaak.
Liever mosselen met witte wijn?
Dan heb je ui, knoflook, verse bieslook, verse peterselie, verse kervel, boter, een blokje visbouillon, droge witte wijn en crème fraîche nodig.

Zeynep Jacobs
2025-08-03 21:17:17
Count answers
: 2
Voor het op smaak brengen van vis kun je de volgende kruiden en specerijen gebruiken.
Deze kruiden brengen de delicate smaak van vis goed naar voren zonder te overheersen:
Bieslook: Voor een subtiele, ui-achtige smaak die goed past bij gebakken of gegrilde vis.
Dille: Klassiek bij vis en perfect voor een frisse, licht anijsachtige smaak.
Koriander: Geeft een frisse, citrusachtige toets, ideaal bij lichte vissoorten.
Oregano: Voor een mediterrane smaak, vooral lekker bij gebakken vis.
Rozemarijn: Geeft een aromatische, kruidige smaak die goed werkt bij vis uit de oven.
Tijm: Voor een subtiele, bloemige smaak die veelzijdig te gebruiken is bij verschillende visgerechten.
Dragon: Zorgt voor een lichte, anijsachtige toets, mooi in combinatie met romige visgerechten.
Peterselie: Brengt een frisse, groene smaak die goed past bij alle soorten vis.
Andere smaakmakers zoals ui, citroen, knoflook en zout zijn eveneens essentieel om de smaak van vis te versterken.
Deze ingrediënten zorgen voor een frisse, uitgebalanceerde smaak.

Angelina Hulskes
2025-08-03 21:09:13
Count answers
: 4
Bij vette vissoorten zoals zalm helpt dille om ze lichter verteerbaar te maken. Zo staat dille gekend om het beste in visgerechten naar boven te brengen. Koriander komt goed tot z’n recht in combinatie met kabeljauw en zalm.
Denk maar aan de licht zoete smaak van fijngesnipperde blaadjes oregano. Of heerlijke, frisse venkel, het kruid dat een beetje naar anijs smaakt en een positief effect heeft op spijsvertering. Ook de karakteristieke, volle en kruidige smaak van tijm geeft een meerwaarde aan mosselen.
Bij tong biedt peterselie een grote meerwaarde. Je kan zelfs kiezen uit platte peterselie en krulpeterselie. In vergelijking met krulpeterselie heeft platte peterselie gladdere, plattere blaadjes met een hoger watergehalte en een fijnere, pittigere smaak.

Elisabeth van de Veen
2025-08-03 20:47:00
Count answers
: 0
Kruiden die erg goed passen bij vis zijn: citroenschillen, chili en dille. Kruiden die passen bij vis zijn vaak fris, een beetje pittig en niet te uitgesproken. Andere soorten kruiden die je een keertje kunt proberen zijn kruiden zonder zout of biologische kruiden. Breng de vis eerst op smaak met smaakmakers, zoals: peper en zout, gebruikt u de kruiden en specerijen voor vis in je paneermeel, hierdoor geef je de krokante korst extra smaak. Vis kruiden kun je ook eenvoudig zelf maken, door verschillende kruiden te combineren, maak je snel een kruidenmix. We raden aan om altijd te beginnen met smaakmakers, zoals: zout, peper en knoflookpoeder. Vervolgens kun je zelf helemaal los met kruiden en specerijen die jij lekker vind. Let er wel altijd op dat de smaken wel moeten passen bij vis. Sommige kruiden passen nu eenmaal beter bij vlees dan vis.