Vis en zeevruchten zijn allesbehalve saai als je er smaak aan geeft met een van deze 12 heerlijke kruiden.
Elk van deze smaken kan, alleen of in combinatie gebruikt, de delicate natuurlijke smaak van vis of zeevruchten versterken.
Basilicum is perfect voor vis.
Probeer zeker verschillende soorten basilicum, want de smaak verschilt van soort tot soort-zoete basilicum, heilige basilicum, en Thaise basilicum.
Laurierbladeren kunnen ook gebruikt worden om chowders en vissoepen op smaak te brengen.
Bieslook kan gebruikt worden in marinades en sauzen, toegevoegd worden aan samengestelde boters, of tijdens het koken over de bovenkant van witte vis gestrooid worden.
Dille biedt het meest basale kruidenpaar voor vis en zeevruchten.
Dille is vooral goed om delicate pit toe te voegen in veel vis- en zeevruchtenrecepten.
Citroenmelisse is een woekerend kruid dat een zachte citroenachtige smaak heeft die precies het juiste is om een visgerecht op te peppen.
Alleen al een vleugje munt zal elk visrecept echt verbeteren.
Munt snijdt effectief door rijke smaken heen om een lekker pittig accent aan elk zeevoedsel te geven.
Peterselie is een sappig, groen smakend kruid dat de delicate smaken van vis en zeevruchten heel goed ondersteunt.
Dragon is een hoofdbestanddeel in de Franse keuken, en veel Nederlanders ontdekken nu hoe heerlijk dit kruid is.
Dragon geeft een lichte, delicate smaak aan visgerechten.
Tijm is perfect voor vis en zeevruchten.
Ga lighthandig te werk met de tijm.
Naarmate het kookt, wordt de smaak intenser.
Rozemarijn is een heerlijk kruid voor vis en zeevruchten, en het is veelzijdig.
Het kan vers of droog gebruikt worden, maar verse rozemarijn heeft wat meer citrussmaak.
Salie smaakt geweldig bij vis, en geeft een aromatische, aardse smaak.
Ga licht te werk bij het kruiden met salie, want het kan overheersen.
Koken of invriezen verhoogt de intensiteit van dit kruid.