Welke saus gebruik je bij vis?

Aya Ramos
2025-08-04 02:36:30
Count answers
: 1
Remouladesaus is een Franse klassieke saus dat erg lekker is bij een stukje gebakken vis.
Remouladesaus is een Franse klassieke saus welke veel wordt gegeten bij gebakken vis.
Zelf vind ik dit het lekkerste bij kibbeling en lekkerbekjes maar ook bij vissticks of gebakken kabeljauw smaakt de remouladesaus heerlijk.

Elias Winklaar
2025-08-04 02:22:07
Count answers
: 1
Bij kibbeling eet je traditioneel ravigottesaus of remoulade. Remouladesaus is een friszure saus die perfect past bij het vettige, zilte en zoute van de kibbeling. De basis van de saus is gemaakt van mayonaise en mosterd.
Tussen de twee sauzen zit officieel een verschil, maar in Nederland gebruiken we de termen vaak door elkaar. Sta je voor de viskraam en vraagt de visboer je welke saus je erbij wil, dan zeg je dus remoulade of ravigotte. Dan komt het wel goed.
Met deze sausjes komt vis ook goed tot z’n recht: 1. Knoflooksaus. Ook de Spaanse aioli en vis zijn een goede combi. Aioli is diep van smaak, is heel sterk knoflookachtig, maar heeft ook iets zuurs.
Lees ook
- Hoe kan ik vis op smaak brengen?
- Hoe breng je vis op smaak?
- Welke kruiden passen goed bij visgerechten?
- Hoe kabeljauw op smaak brengen?
- Wat smaakt lekker bij vis?
- Waarom vis in bloem wentelen?
- Welke viskruiden gebruikt een visboer?
- Welke groente is lekker bij vis?
- Welke kruiden passen goed bij kabeljauw?