:

Hoe bereid je vis veilig?

Jari Timmermans
Jari Timmermans
2025-08-02 13:21:10
Count answers : 0
0
Laat de vis vóór het bakken op temperatuur komen. Zorg dat de vis op kamertemperatuur is voordat je hem gaat bakken. Leg de vis voor het bereiden daarom even een half uurtje buiten de koeling. Dep de vis ook gelijk even droog met een stuk keukenpapier. Dit voorkomt dat de vis tijdens het bakken uit elkaar valt. Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de vis. Een té grote pan zorgt ervoor dat boter sneller verbrandt. Gebruik een combinatie van boter én (olijf)olie. Door de boter krijgt de vis een lekkere smaak en de olie zorgt ervoor dat je vis lekker knapperig blijft. Laat de vis zo rustig mogelijk bakken. Schud na een aantal minuten even met de pan. Laat de vis los? Dan kun je hem voorzichtig omdraaien om de andere kant gaar te bakken. Probeer de vis zo min mogelijk tussentijds te keren.
Ilse Çiçek
Ilse Çiçek
2025-08-02 12:25:25
Count answers : 1
0
Visproducten bederven veel sneller dan vleesproducten. Voordat bacteriën in schadelijke hoeveelheden op de vis aanwezig zijn, is de vis al bedorven. Kenmerkend voor bedorven vis is de stank. Verder geldt dat eventuele aanwezig bacteriën en virussen tijdens het koken worden gedood. Op de website van het Voedingscentrum vindt u meer informatie over de risico's van vis en hoe u vis veilig bewaart en bereidt.