:

Hoe vis bereiden?

Willem Demir
Willem Demir
2025-08-02 09:11:02
Count answers : 0
0
Vis bakken, hoe doe je dat precies? Benodigdheden: visfilets met of zonder huid (150 g per stuk), bloem, olijfolie, peper en zout. Kruid de vis rondom met zout en peper. Strooi wat bloem op een plat bord. Wentel de vis vlak voor het bakken aan beide zijden door de bloem. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan. Bak de vis op hoog vuur. Vis met huid bak je eerst op de huid. Bak de visfilets zo’n 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Vis met graat heeft langer nodig dan visfilet. De vis is goed als deze niet meer glazig is. Serveer direct.
Gijs Kuiper
Gijs Kuiper
2025-08-02 08:40:44
Count answers : 2
0
Vis bereiden doe je door het te bakken, grillen, pocheren of door het te maken als sashimi of ceviche. Leer hoe je vis op de huid bakt voor een knapperig korstje, vis marineert en grilt voor een vleugje oosterse smaak, of vis pocheert voor een lichte en gezonde maaltijd. Gebakken vis is een typisch Hollands gerecht: de vis wordt gebakken in roomboter, vooral witvis zoals kabeljauw en tong, met een vleugje peper en zout en een laagje bloem voor een knapperig goudbruin korstje. Gegrilde vis maak je door de vis te marineeren in sojasaus, olijfolie, knoflook en eventueel wat chilipeper, en vervolgens te grillen in een grillpan in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Vis pocheren doe je door de vis in water of bouillon te leggen en te pocheren in ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Vis bereiden op de barbecue doe je door een hele vis vast te zetten in een speciale vistang, de buik te vullen met verse kruiden en schijfjes citroen, en te grillen in ongeveer 15 minuten. Vis "En Papillote" bereiden doe je door de visfilet samen met groenten en kruiden in bakpapier of aluminiumfolie te wikkelen en ongeveer 15 minuten in een oven van 200 graden te plaatsen.
Hendrik Ismail
Hendrik Ismail
2025-08-02 05:36:44
Count answers : 0
0
Voor gebakken vis moet je vijf dingen weten: Dep de vis droog. Kruid met peper en zout, net voordat je de vis gaat bakken. Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de stukken vis. Zet de pan op het vuur en voeg de vetstof toe. Je bakt dunnere vis het beste op hoge temperatuur. Bij dikkere stukken vis kan je het vuur iets lager zetten. Hou de baktijd in de gaten. Een filet van 100 g bak je twee minuten aan elke kant. Draai de vis tijdens het bakken bij voorkeur maar 1 keer om. Zo vermijd je dat het visvlees uit elkaar valt. Heb je een vis met vel, begin dan met de velkant naar beneden. Bak de vis niet te lang. De vis is gaar als het visvlees net niet meer doorschijnend is. Laat de vis na het bakken even rusten. De regel is: evenveel minuten rusten als bakken. Werk af met een beetje citroensap.