Waarom moet je een hele vis koken?

Aimée Simonis
2025-08-02 11:48:52
Count answers
: 3
Eten van een hele vis is eigenlijk een slimmere keuze als het gaat om duurzaamheid en het minimaliseren van voedselverspilling. Steeds meer chefs gaan daarom bewust om met hun producten en stellen duurzaamheid voorop. Ook de andere delen van een vis, zoals de wangen, de kaak, de ingewanden en zelfs de hele kop, kunnen op tafel gezet worden. Zo ga je verspilling tegen en proef je eens wat anders. Het eten van vis van kop tot staart is een trend die steeds meer aandacht krijgt. Deze manier van koken is niet alleen duurzaam, maar biedt ook een unieke culinaire ervaring. Traditiegetrouw is het heel normaal dat wanneer er een dier geslacht wordt, we alle delen daarvan gebruiken. Toch eten we tegenwoordig enkel de 'mooie' delen van een vis op. Daar willen we opnieuw verandering in brengen, want het is dus helemaal geen gek idee om juist wel de delen van een vis op te eten die we vaak overslaan. Denk maar aan de wangen, de kop of zelfs de ingewanden van een vis.

Veerle de Boer
2025-08-02 08:51:20
Count answers
: 2
Een vis koop je van kop tot staart. Waarom zouden we dan alleen de filets eten en de restanten in de vuilnisbak kieperen?
Met het kopen en koken met enkel visfilets beperk je niet alleen je creativiteit, maar negeer je ook nog eens het grootste gedeelte van de vis.
Duurzaam koken geldt voor groenten, voor vlees én voor vis.
Lees ook
- Hoe bereid je een hele vis voor op de maaltijd?
- Hoe vis bereiden?
- Hoe maak je vis klaar voor beginners?
- Wat zijn de 4 stappen bij het bereiden van vis?
- Moet je een hele vis wassen voordat je hem kookt?
- Wat is de beste manier om vis te bakken?
- Hoe bereid je vis veilig?
- Wat is de meest voorkomende fout bij het bereiden van vis?
- Hoe kun je het beste vis bakken?