Wat zijn de 4 stappen bij het bereiden van vis?

Elisabeth van de Brink
2025-08-02 10:06:13
Count answers
: 1
Haal de kabeljauw een half uur voor bereiding alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier.
Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Bak de kabeljauw even aan in de boter, voor extra smaak.
Leg de plakjes citroen op de vis. Meer lekkere toevoegingen? Dat zijn bijvoorbeeld stukjes ui, wortel en prei. Giet daarna de visbouillon erbij en optioneel een scheut droge witte wijn.
Doe de deksel op de pan. Laat de kabeljauw 8 tot 10 minuten stoven totdat de vis wit en niet meer doorschijnend is.

Kian Risma
2025-08-02 10:01:27
Count answers
: 3
Kruid de vis rondom met zout en peper.
Strooi wat bloem op een plat bord.
Wentel de vis vlak voor het bakken aan beide zijden door de bloem.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan.
Bak de vis op hoog vuur.
Vis met huid bak je eerst op de huid.
Bak de visfilets zo’n 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
Vis met graat heeft langer nodig dan visfilet.
De vis is goed als deze niet meer glazig is.
Serveer direct.

Mohamed Weijters
2025-08-02 09:15:23
Count answers
: 3
Dep de vis droog.
Kruid met peper en zout, net voordat je de vis gaat bakken.
Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de stukken vis.
Hou de baktijd in de gaten.

Sebastiaan Jansen
2025-08-02 08:50:26
Count answers
: 2
In enkele stappen naar de perfect gebakken vis
Om de perfect gebakken vis te bereiden, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen.
Dep de vis droog voordat je gaat bakken en breng op smaak met zout en peper.
Hoewel veel mensen vis in een grote koekenpan bakken, is het juist aan te raden om de vis te bakken in een pan die ongeveer dezelfde grootte heeft als de stukken vis.
Over het algemeen bak je een filet van 100 gram aan beide kanten ongeveer twee minuten.
Om de vis of visfilet mooi in zijn geheel te houden, is het het beste om de vis tijdens het bakken maar één keer om te draaien.
Zodra het visvlees net niet meer doorschijnend is, weet je dat de vis gaar is.
Net als bij het bakken van vlees, is het ook bij vis belangrijk om deze na het bakken even te laten rusten.

Sanne Smit
2025-08-02 08:21:44
Count answers
: 0
Er zijn geen stappen in 4 delen beschreven om vis te bereiden, anders dan de 8 methodes die worden beschreven.

Gijs van de Wal
2025-08-02 06:06:15
Count answers
: 4
De 4 stappen bij het bereiden van vis zijn:
1. Vis heeft van zichzelf al veel smaak, dus wees zuinig met kruiden. Als je kruiden toevoegt, kies dan voor verse kruiden: peterselie, basilicum, of koriander. Ook venkelzaad of gekneusd korianderzaad smaakt goed bij vis.
2. Bereid de vis met liefde en aandacht en doe het vooral op gevoel. Het geeft niet als het een paar keer mislukt.
3. Laat de huid op de vis zitten en bak het. Door de huid te laten zitten, blijft de vis compacter en krokanter.
4. Ga je vis bakken? Zet het vuur dan eerst hoog. Krijg het een mooi gebakken kleurtje, dan zet je het vuur lager. Zo krijg je een krokante korst en een zachte binnenkant.
Lees ook
- Hoe bereid je een hele vis voor op de maaltijd?
- Hoe vis bereiden?
- Hoe maak je vis klaar voor beginners?
- Moet je een hele vis wassen voordat je hem kookt?
- Waarom moet je een hele vis koken?
- Wat is de beste manier om vis te bakken?
- Hoe bereid je vis veilig?
- Wat is de meest voorkomende fout bij het bereiden van vis?
- Hoe kun je het beste vis bakken?